Primarul Gentea a reușit să obțină trecerea stadionului Dobrin în administrarea Primăriei Pitești. Orașul va avea cel mai modern complex sportiv

După nenumărate drumuri și intervenții la nivel guvernamental, pe la ministerele care avizează și chiar la cabinetul premierului, primarul Piteștiului, Cristian Gentea a reușit să obțină mult așteptata hotărâre prin care întreg parcul din jurul stadionului Nicolae Dobrin va trece în administrarea orașului. Este vorba despre cele 17 hectare adiacente terenului de joc și tribunelor actuale, care permite realizarea unui  proiect integrat care să conţină stadionul propriu zis, teren de atletism, terenuri complementare pentru alte activităţi sportive.

Acest lucru este imperios necesar pentru realizarea proiectului de modernizare a bazei sportive din Trivale conform proiectului propus de municipalitate. În condițiile în care este asigurată și finanțarea, prin Compania Națională de Investiții a Guvernului, este de așteptat ca lucrările să demareze cât de curând. Piteștiul va avea astfel, nu peste mult timp, unul dintre cele mai moderne stadioane din România, așa cum primarul Gentea a promis întotdeauna. De remarcat că este prima reabilitare majoră a bazei sportive, în cei peste 58 de ani de existență!

Potrivit Wikidepedia, stadionul Nicolae Dobrin este un stadion din Pitești, cu o capacitate de 17.500 de locuri. Stadionul poartă numele lui Nicolae Dobrin, considerat a fi unul dintre cei mai talentați fotbaliști români din toate timpurile, fost jucător la FC Argeș Pitești. Stadionul a fost construit după ce, în 1962, Dinamo Pitești a promovat pentru prima dată în Divizia A, iar necesitatea unei noi arene, mai moderne, devenise un lucru firesc. Echipa evolua pe terenul din Ștrand, construit în 1936, și s-a considerat că merită, pentru Divizia A, un stadion nou. Primăria și Armata au început amenajarea gropii de lângă cimitir și, după mai bine de un an de muncă, stadionul a fost gata la începutul anului 1964. Noul stadion a fost numit „1 Mai”.

Inaugurarea a avut loc pe 2 mai 1964, cu un meci amical disputat între Dinamo Pitești și Spartak Sofia, scor 3-0 pentru alb-violeți. În continuarea manifestărilor prilejuite de prezentarea noii arene pe care FC Argeș urma să joace, piteștenii au mai disputat și alte partide amicale în compania unor adversari foarte puternici, cum ar fi Bonsucceso Rio de Janeiro, scor 2-1, Lazio Roma, scor 2-1 și Szeghed, scor 3-2.

Iată și Hotărârea de Guvern emisă ieri:

HOTĂRÂRE privind trecerea unui imobil din domeniul privat în domeniul public al statului și darea lui în administrarea Ministerului Sportului prin Direcția Județeană de Sport Argeș, înscrierea unor imobile în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea lor în administrarea Ministerului Sportului prin Direcția Județeană de Sport Argeș, respectiv actualizarea valorii de inventar și a datelor de identificare a unor imobile aflate în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sportului, prin Direcția Județeană de Sport Argeș, comasarea lor, trecerea unui imobil din domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sportului prin Direcția Județeană de Sport Argeș în domeniul public al municipiului Pitești, județul Argeș și modificarea anexei nr. 30 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.