Primarul din Vlădești, prins de polițiști când transporta ilegal un camion cu lemne

Primarul din Vlădești, Cristian Dică-Hristu, a fost prins ieri de polițiștii argeșeni în timp ce transporta ilegal aproape 40 mc de material lemnos. Pe 27 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au acționat, în localitatea Corbi, pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au depistat un bărbat de 53 de ani, edilul din Vlădești, care transporta, cu un ansamblu auto format din autoutilitară cu macara și remorcă, cantitatea totală de 38,73 mc de material lemnos, fără documente legale de proveniență.

Potrivit Poliției Argeș, în cauză, a fost întocmit dosar penal, conform Legii nr.46/2008, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești. De asemenea, ansamblul auto, folosit la transportul materialului lemnos, a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

Potrivit legii, transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m^3, neînsoțite de documentele specifice de transport, constituie infracțiune și se sancționează cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an și cu confiscarea materialelor lemnoase care fac obiectul transportului.

Primarul din Vlădești ne-a declarat: ”Pentru că firma respectivă nu avea un șofer disponibil, m-a rugat pe mine să fac acest transport. Pentru că eu înainte să fiu primar am fost șofer. Și să știți că era ora 18.00, și eram în afara programului de la Primărie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.