Primarul din Bascov trimite 40 de copii la mare în Italia

 ,,ÎMPREUNĂ, ÎN EUROPA” Graţie înfrăţirii semnate de primarul Gheorghe Stancu şi italienii din Di Celico, locuitorii din Bascov vor colabora permanent cu fraţii lor din provincia Cosenza, regiunea Calabria. Câteva formaţii artistice italiene vor fi prezente la Ziua Comunei, iar 40 de copii din Bascov îşi vor face vacanţa la Mediterană.

 

Săptămâna trecută, o delegaţie din Bascov, condusă de primarul Gheorghe Stancu, împreună cu Leonard Soare – consilier judeţean şi preşedinte al Asociaţiei „Solidaritatea Umană” – şi doamna Brunela Stanacato – preşedinte al Asociaţiei “Volare S. Stefano” au fost în sudul Italiei, în provincia Cosenza, din regiunea Calabria, pentru a continua relaţiile de înfrăţire dintre comunele argeşene şi localităţi similare din Italia. Pentru Bascov, vizita a însemnat şi punerea la punct a unor detalii de colaborare pe câteva proiecte concrete. „Am fost în regiunea Cosenza şi am vizitat din nou mai multe comune cu care avem strânse relaţii de colaborare, printre care Longobuco şi Caloveto, precum şi Di Celico, localitatea cu care Bascov este înfrăţită deja. Am discutat despre multe lucruri, de la administraţie la cultură, multe lucruri pe care am putea să le facem împreună. Am fost să vizităm zona, am discutat chestiuni de administraţie la Primării şi am făcut schimb de cadouri. Noi am dus câteva obiecte de artizanat argeşean, sculpturi în lemn, ceramică tradiţională, care au fost foarte apreciate, iar ei ne-au oferit câteva cupe şi plachete. Am avut prilejul de a discuta acolo şi cu câţiva consilieri locali de-ai lor care sunt români, ceea ce este un lucru foarte bun pentru românii stabiliţi în regiune. Prima chestiune concretă pe care am stabilit-o este că mai multe ansambluri artistice de la ei din regiune vor fi oaspeţii noştri la „Ziua Comunei Bascov”. Apoi, prin octombrie, în jur de 40 de copii din Bascov vor pleca în Italia, în Cosenza, pentru o vacanţă de o săptămână, ceea ce va fi ceva deosebit pentru ei. Mai ales că respectivele comune, cu care noi colaborăm, sunt la mare, având deschidere la Mediterană, iar zona este extrordinară, absolut superbă”, ne-a declarat primarul Bascovului, Gheorghe Stancu, cel căruia îi revin meritele pentru reuşita acestui proiect.  Evident, colaborarea cu localitatea similară italiană nu se va rezuma doar la atât, acesta fiind doar un început. Potrivit primarului Stancu, înfrăţirea comunei Bascov cu localităţi din regiunea Cosenza face parte dintr-un proiect mai larg de înfrăţire, numit „Împreună, în Europa”, în care sunt cuprinse mai multe comune din judeţ.
Pus în practică de Consiliul Judeţean Argeş şi regiunea Cosenza, proiectul a reuşit, până în prezent, înfrăţirea a 30 de localităţi din judeţul nostru cu localităţi din regiunea italiană. Acţiunea se înscrie în programul „Europa pentru cetăţeni”, scopul fiind dobândirea de competenţe şi cunoştinţe necesare pentru organizarea de proiecte de înfrăţire în contextul european actual, prin campanii de informare şi promovare a conceptului de înfrăţire, în vederea formării în structurile administraţiei publice locale a mediatorilor de înfrăţire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.