Primarul din Bascov: Ne-a deranjat că autoritățile locale nu au fost băgate în seamă la semnarea contractului pentru tronsonul 5 Pitești-Curtea de Argeș

Luni, 11 mai, a fost semnat la Prefectura Argeș contractul pentru tronsonul 5 Pitești-Curtea de Argeș al Autostrăzii Sibiu-Pitești. La eveniment au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, directorul Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi, Mariana Ioniță și mai mulți reprezentanți ai PNL.

Astăzi a avut loc o conferință a Consiliului Județean (CJ) Argeș în care au fost prezenți primari ai localităților din județ traversate de acest tronson de autostradă. Edilii sunt nemulțumiți că deși au muncit pentru realizarea acestui proiect, aceștia nu au fost invitați la semnarea contractului ce a avut loc la Prefectura Argeș.

Ne-a deranjat faptul că noi autoritățile locale nu am fost băgate în seamă la semnarea acestui contract. Consider că era normal să participăm și noi, toți primarii implicați, pentru că și noi am muncit foarte mult la acest proiect. De asemenea, consider că proiectul trebuia numit Bascov – Curtea de Argeș și nu Pitești – Curtea de Argeș, deoarece acest proiect începe din Bascov. Aici va fi un sens giratoriu foarte mare și mă îndoiesc că studiul de fezabilitate este finalizat, pentru că acum o lună și jumătate au revenit proiectanții și au considerat că fosta documentație nu cuprinde în totalitate zona în care va fi amplasat acel sens și că va trebui să exproprieze câte un sfert din două clădiri. Eu nu am văzut numele celor două societăți în tabelul pe care îl am cu toți cetățenii care urmează să fie expropriați.

De aproape 2 ani și jumătate, noi, toți colegii (nr. red. primari) am muncit foarte mult. Am muncit cu oamenii mei, cu angajații de la urbanism, inclusiv sâmbăta și duminica, pentru că atunci găseam oamenii acasă. Nu a fost deloc ușor! Am mers în teren și am identificat toate cele 603 persoane care trebuie să fie expropriate pe culoarul autostrăzii, în zona Bascov”, declară primarul Gheorghe Stancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here