Primarul Cristian Gentea – 1 an de mandat: Urbanismul este prioritatea zero din acest an

0
93

Joi, 25 noiembrie, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, și-a prezentat bilanțul după un an de mandat. Conform declarației primarului Gentea, un an de mandat înseamnă puțin în raport cu ceea ce și-a propus, însă consideră că este începutul unei schimbări pe care și-a dorit-o pentru piteșteni:

”Prioritățile mele în primul an de mandat au fost curățenia în oraș, ordinea și siguranța cetățeanului, am reabilitat zeci de km de străzi, am înființat locuri de parcare, am fluidizat circulația într-un oraș cu o configurație dificilă pentru transport, am eliminat focare de gunoaie, am plantat arbori, am îmbunătățit mobilierul urban. Exact ca un gospodar în propria casă, am făcut curățenie înainte de a remobila și a așeza un tablou pe pereți.

În paralel am prioritizat proiectele mari de infrastructură și dezvoltare urbană strategică în zona metropolitană, prin continuarea celor începute și pregătirea viitoarelor investiții din fonduri nerambursabile sau din fonduri proprii.

Urbanismul este prioritatea zero din acest an, Piteștiul se va dezvolta după un Plan Urbanistic General articulat, dezvoltatorii imobiliari nedisciplinați se vor întoarce în legalitate, avem un regulament de publicitate stradală, avem un concept unitar de signalectică și arhitectură urbană. Treptat vom schimba atitudini și comportamente sociale care nu ne fac cinste, prin campanii publice și coerciție pentru cei neprietenoși cu bunurile publice (….)

Un oraș este asemenea oamenilor care-l locuiesc, dacă nu ne place cum arată, trebuie să ne schimbăm. Noi. Și se va schimba și orașul (.…)


Mi-am dorit să fiu un primar mai bun decât predecesorii mei și cred că acesta ar trebui să fie scopul fiecăruia dintre aleși când își preiau un mandat.

Nu știu dacă va fi așa, știu doar că fiecare lucru bun care s-a întâmplat în Pitești în anul care a trecut se datorează multora dintre colegii din primărie, profesioniști în serviciul municipiului, că se datorează și reprezentanților instituțiilor descentralizate cu care am lucrat foarte bine, celor care au susținut Piteștiul în diferite ministere pentru obținerea de fonduri nerambursabile. Mulțumesc mediului de afaceri local, companiilor mai mari sau firme mai mici, care nu au relații contractuale cu municipalitatea dar care au ajutat prin voluntariat: împădurire, curățenie, donații sau gesturi firești de ajutor al oamenilor din comunitatea în care sunt integrați. Mulțumesc universităților pentru implicare, parteneriatele noastre dau forță viziunii comune. Tinerii sunt cei care schimbă lumea iar Piteștiul trebuie să le ofere oportunitatea de a o face de acasă. Energia și creativitatea generației de tineri sunt averea noastră.

Cele mai multe mulțumiri le adresez, după un an în primărie, piteștenilor, cei care muncesc cinstit, care își plătesc taxele și impozitele, care nu distrug bunurile comune, care nu fac mizerie, care îngrijesc spațiile verzi, care se implică productiv, cu propuneri, în reconstrucția orașului pe care-l iubim. Vremea în care problemele se rezolvau de sus în jos, de la sine a trecut, responsabilitatea de a produce schimbarea pe care ne-o dorim este a tuturor.

Presa este o oglindă în care de foarte multe ori nu-mi place ce văd, însă ne reflectă realitatea și mai ales percepția realității și așteptările celor în slujba cărora muncim, așadar n-avem decât să muncim mai mult, să ne comunicăm și să interacționăm mai mult. Presa este corectorul nostru, deci fiți obiectivi, critici și proactivi! Vă mulțumesc pentru că sunteți buni piteșteni.

Vă mulțumesc tuturor, pentru că indiferent cât aș vrea eu ca primar sau consilierii locali, fără partenerii sociali nu reușim (…)

Vă asigur că nu mă voi opri în drum, toate greutățile primului an de mandat sunt un combustibil care mi-au înzecit forța de a ajunge unde am promis – să transformăm Piteștiul în orașul din care nu dorim să plecăm, de care să fim mândri și mai ales pe care să-l iubim!

De mâine începe o nouă zi de muncă! Tuturor, succes!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here