Primarul Cornel Ionică nu se lasă. Va lupta pentru a-şi păstra mandatul

După ce, în urmă cu două zile, Înalta Curte a judecat procesul pe care ANI i l-a intentat pentru incompatibilitate şi l-a găsit vinovat, Cornel Ionică a făcut mai multe precizări în ce priveşte situaţia sa juridică şi continuarea mandatului de primar al Piteştiului.

Instanţa a constatat, nu a spus să plec acasă! Instanţa a constatat un fapt ca atare, şi anume conflict de interese! Şi a constatat corect. Spre norocul meu, atunci nu exista nici o cale de întors şi lucrurile nu au luat altă turnura, nu s-a disjuns nici un alt dosar pentru că nu a existat prejudiciu. Nu există o astfel de situaţie! Asta a fost prostia mea! Puteam să îmi ţin mâinile în buzunare şi să nu votez.

În speţa de la SPEP, am votat o procedură. SPEP-ul are personalitate juridică, putea să încheie contracte, cu respectarea legii, şi fără să vină să le aprobe Consiliul Local. Nu a mai venit de atunci să aprobe nici un contract, a venit atunci, ca să ridic eu mâna! Şi eu nu puteam să îmi ţin mâinile jos?! Nu aveam nici o treabă!

În legătură cu chiria de la Centrul Cultural… Păi acolo sunt contracte legale, corecte, câte vreţi! Ce căuta contractul ăla în Consiliul Local? A venit atunci cu contractul cu domnul care s-a înrudit cu mine şi, între timp, s-a şi dez-rudit cu mine… A venit cu actul care se tot prelungea din 1992, puteam eu să zic atunci stop? Nu era nevoie de votul meu. De ce am făcut asta? O chestie care m-a costat 9 ani de procese, de nervi şi mi-a băgat boala în oase…

O prostie pe care am trăit-o la cei mai înalţi parametri! Este o realitate…

Nu am băgat nici 5 bani în buzunar şi trebuia să îmi ţin mâinile acasă. Asta era totul!

Dar pentru că toate astea s-au întâmplat, asta e! Judecătorii nu au avut mult de lucru, nu erau expertize acolo… Ai încălcat legea sau nu? Am încalcat-o!

Dar nu am nici o problemă. .(….) Nici nu mor, nici nu mă bucur! Nu pot să spun mai multe, pînă la ora aceasta, pentru că nu am încă motivarea, decât că se face confuzie între incompatibilitate şi conflict de interese! Avocaţii de la Bucureşti au zis că mai avem căi de atac. Nu una, mai multe! În condiţia mea, nici un primar nu a părăsit mandatul! De ce să plec acasă pe această cale, dacă legea mă lasă să rămân?

Înalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat în sedinta publică hotărârea privind incompatibilitatea primarului Cornel Ionică, în procesul cu cu Agenția Națională de Integritate. Astfel, în urma ultimei decizii ramâne valabila anterioara – DECIZIA CURTII DE APEL PITEȘTI – care spune ca primarul Pitestiului s-a aflat în conflicte de interese si in incompatibilitate cu functia în perioada în care a fost viceprimar.

„Respinge recursul declarat de Ionica Constantin Cornel împotriva sentinţei nr.199/F-Cont din 18 octombrie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti-Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 septembrie 2018.”

În martie 2016, Cornel Ionică a fost declarat in conflict de interese de către ANI, din cauza faptului că, în perioada în care era viceprimar, a participat la adoptarea și a contribuit la validarea unor acte administrative încheiate între instituții din subordinea Primăriei Pitești și firmele ginerilor săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here