Primăriile pot cere de astăzi finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pune, de astăzi, la dispoziția autorităților locale, platforma digitală https://investitii.mdlpa.ro/, special creată pentru depunerea cererilor de finanțare pentru proiectele de construcție și modernizare a drumurilor, a rețelelor de apă și canalizare, finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. ”Primăriile pot depune proiectele începând de azi; recomand tuturor să elaboreze proiecte bine gândite, argumentate profesional, care răspund nevoilor comunităților locale”, a precizat ministrul Cseke Attila.

Cererile de finanțare se pot depune în 45 de zile, respectiv până la data de 08.11.2021, atât electronic, pe platforma pusă la dispoziție de MDLPA, cât și fizic, însă doar cu programare prealabilă în aceeași platformă digitală menționată mai sus. Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiţii „Anghel Saligny”, pentru categoriile de investiții prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a) – d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 au fost publicate, ieri, în Monitorul Oficial și sunt disponibile aici https://bit.ly/3kyODPY
Conform metodologiei de aplicare, vor fi luate în considerare datele demografice, bugetele primăriilor, numărul de obiective aflate în derulare pe fiecare judeţ din totalul investiţiilor aflate în derulare la nivel naţional, sau necesarul de fonduri pentru finalizarea obiectivelor de investiţii începute şi nefinalizate, sau indicatorii statistici. ”Toate aceste date ne vor determina să alocăm bani în mod transparent și echilibrat pentru proiecte în toată țara”, a adăugat ministrul.
Mai multe detalii aici https://bit.ly/2W5xvYN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here