La procente sunt fruntaşi, la recompense codaşi. Muncă doar în folosul partidului şi nicidecum al comunităţilor pe care le conduc susţin primarii din PSD Argeş, care de ani de zile obţin cele mai mari rezultate în alegeri, dar când vine vorba să primească bani pentru investiţii de fiecare dată sunt lăsaţi la coada listei. Exemple în acest sens stau  chiar ultimele alegeri, cele locale şi parlamentare din 2012, dar şi referendumul de suspendare al preşedintelui Traian Băsescu la care, în anumite comune, s-au înregistrat procente ce au depăşit şi 100%. Din păcate însă pentru toţi, atunci când s-a pus problema întoarcerii serviciilor prin atribuirea de bani pentru investiţiile ce urmau a fi făcute în favoarea alegătorilor fruntaşi, lucrurile
au stat taman invers. Zero lei de la Guvern, zero lei de la Consiliul Judeţean.

Primar Hârtieşti: „Mi-au dat ciuciu… Eu sunt fiul lui „Ciuciu” din PSD. Noi suntem buni doar la alegeri, că restul… ciuciu”

Cel mai supărat de faptul că anul acesta nu a primit nici măcar 1 leu de la Guvern sau de la Consiliul Judeţean, deşi avea multe de realizat, investiţii promise încă din campania electorală, este Petre Andrei, primarul comunei Hârtieşti. Edilul este extrem de supărat deoarece, chiar dacă la alegerile locale a obţinut un procent de 88,72%, iar la referendum 75,05%, a fost păcălit că va primi bani pentru lucrările de canalizare, însă nu a văzut niciun ban: „Mi-au dat ciuciu. Eu sunt fiul lui „Ciuciu” din PSD. Noi suntem buni doar la alegeri, că restul… ciuciu”. Nici Ion Ionescu, primarul din Cicăneşti nu a fost prea vesel atunci când l-am întrebat câţi bani a primit anul acesta pentru investiţii, având în vedere că a câştigat alegerile locale cu 100%, iar la referendum de suspendare a preşedintelui a obţinut scorul de 85,88%: „Nu am văzut nimic de la ei. Am investiţii de făcut, dar nu am bani. Aşa e la noi în partid: la război înainte, la plăcinte înapoi”.

La Rociu procente de 104 % în alegeri, şi de 0 % bani pentru investiţii

Aurel Bălăşoiu, primarul comunei Rociu, unul dintre recordmeni în ce priveşte procentele obţinute în alegeri, spune şi el că nu i-a fost alocat, în 2013, niciun leu de investiţii, beneficiând doar de o amărâtă de echilibrarea făcută de Finanţe pentru cadrele didactice. În rest nimic, asta deşi la alegerile locale din vara trecută Bălăşoiu a obţinut un procent de 93,75%, iar la referendum a fost primul pe judeţ cu 104,30%.
Un alt primar PSD care obţine rezultate foarte bune la alegeri este şi Marin Ion din Stoieneşti, dar care s-a obişnuit cu ideea că la bani va fi printre cei din urmă, aşa că a început să îşi drămuiască fiecare leuţ: „Nu, nu am primit bani, însă eu mi-am gestionat fiecare leuţ din bugetul local, mai ales în anii ăştia, de criză. Iar în acest fel, am reuşit ca în fiecare an să îmi fac câte o investiţie de care sunt foarte mulţumit”. Marin Ion şi-a câştigat noul mandat de primar în anul 2012 cu un procent de 91,30%. Şi la Râca situaţia este asemănătoare cu cea din celelalte comune. La alegeri fruntaş, la bani de investiţii codaş. Primarul din Râca, Georgel Burcea, este, practic, unul dintre cei mai buni primari din judeţ ai PSD-ului, la fiecare rând de alegeri procentul obţinut nefiind niciodată sub 100%. Dar şi la el ca şi la ceilalţi, la fiecare rundă de împărţit bani, recompensa este invers.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI