Primăria va instala în Piteşti containere îngropate pentru deşeurile menajere, în locul pubelelor clasice

Începând de anul acesta, Primăria Piteşti va schimba sistemul de depozitare şi colectare a deşeurilor menajere în oraş.

În planul de investiţii pentru 2017 a fost prevăzută suma de 13 milioane de lei pentru achiziţionarea a 150 de containere îngropate în locul actualelor pubele de gunoi. Acestea vor fi primele din cele 700 de platforme noi ce urmează să fie construite în următorii 3 ani.

Avantajele acestora sunt multiple, a explicat primarul Cornel Ionică, care s-a documentat despre această soluţie la Slatina, acolo unde sistemul a fost implementat în urmă cu mai mulţi ani şi funcţionează impecabil. Faţă de o pubelă obişnuită, care are o capacitate de doar 2 metri cubi, noile containere ajung la 5 metri cubi. Dar, principalul câştig al noului sistem ar fi curăţenia.

“€În jurul platformelor nu găseai o hârtie pe jos! Au dispărut total cei care caută în gunoi, fură PET-uri din container şi lasă mizerie. Iniţial, au încercat şi acolo să intre înăutru după materiale reciclabile! Coborau pe scări marinăreşti, sfori cu noduri. Dar au sudat unul din capace şi acum nu se mai poate. Sistemul e simplu: se apasă cu piciorul pe o pedală şi de schide fanta, pui gunoiul înuntru şi se duce în containerul îngripat. Rămâne curat în urmă!” a explicat Cornel Ionică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.