După 10 ani de luptă în justiţie, Primăria Topoloveni şi primarul Ghoerghiţă Botârcă au reuşit să câştige bătălia cu Distrigaz în ce priveşte proprietatea asupra conductelor de transport şi alimentare aflate pe proprietatea oraşului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, decizia fiind definitivă şi irevocabilă, că respectivele conducte aparţin oraşului iar companie de gaze este obligată să plătească redevenţă pentru folosirea acestora.

“Ne-am judecat 10 ani de zile, în toate instanţele, de la tribunalul de contencios, la cel comercial, până la Înalta Curte! Proprietatea este a noastră iar ei vor trebui să plătească redevenţe pentru folosirea unui bun public, aşa cum a decis Consiliul Local. Nu ştiu în ce condiţii şi-au realizat ceilalţi bunurile, pentru că a existat acea şmecherie, şi la Distrigaz şi la CEZ, că după ce construieşti o reţea să le-o dai lor în proprietate. Acum deja, după ce s-a dat decizia, ne-o cer în folosinţă! Nu maizic să le-o dau în proprietate, cum mă somau până mai ieri. Folosinţa îmbracă însă mai multe forme. Pot să le-ao dau în folosinţă gratuită sau cu titlu oneros să-mi recuperez şi eu cheltuiala. O să o dau cu plata unei redevenţe. Conducta pe care noi am pus-o în pământ şi pe care ei o folosesc trebuie să aducă acum bai la Consiliul Local”, spune edilul Topoloveniului.

Comments

comments