Primăria Pitești s-a pregătit pentru sezonul de iarnă. ADP și Salpitflor Green se vor ocupa de deszăpezire

0
136

Primăria Pitești s-a pregătit pentru sezonul de iarnă. ADP și Salpitflor Green se vor ocupa de deszăpezire. Prima zi cu zăpadă din acest an, semn al apropierii sărbătorilor de iarnă și motiv de bucurie pentru copii, a sosit! Administrația locală este pregătită să intervină, în caz de nevoie, astfel încât locuitorii și toți cei care tranzitează municipiul Pitești să beneficieze de condiții normale de trafic.

La nivelul municipiului Pitești, activitatea de deszăpezire este asigurată de către Administrația Domeniului Public Pitești și Societatea Salpitflor Green S.A.

Conducerea şi coordonarea activităţii de deszăpezire, respectiv curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, se realizează prin comandamente instituite la nivelul Municipiului Pitești.

A fost întocmit planul de intervenţie pentru deszăpezire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă produse de fenomenele meteorologice specifice sezonului rece de iarnă.

S-au făcut din timp verificări referitoare la asigurarea utilajelor, echipamentelor de protecţie și a stocurilor de materiale antiderapante necesare deszăpezirii.

Astfel, s-au stabilit măsuri necesare desfășurării operative a activităţii de deszăpezire pe toată durata iernii.

Utilajele sunt pregătite să intervină pe străzile din Pitești, în ordinea priorităților, în funcție de volumul căderilor de precipitații sub formă de ninsoare. Există cantități suficiente de material antiderapant, sare şi clorură de calciu pentru optimizarea traficului rutier şi pietonal, iar pe marginea drumurilor, în pantă, sunt amplasați saci cu nisip.

Pe raza municipiului Pitești se intervine cu un număr de 36 utilaje, respectiv: 5 tractoare cu plug, 4 tractoare cu lamă și sărăriță, 16 autospeciale cu lamă și sărăriţă, 2 bobcat-uri, 2 utilaje încărcător frontal, un multicar cu lamă și sărăriță, 3 autoutilitare pentru intervenții rapide și locuri greu accesibile și 3 utilaje mici de deszăpezire tip turbofreze.

În zona centrală se va interveni cu utilaje de mici dimensiuni.

Pentru evitarea producerii unor evenimente de blocare a traficului prin căderi de arbori și crengi s-au stabilit echipe de intervenții.

În prezent este asigurat un stoc de 500 tone material antiderapant, 800 tone sare, 9 tone clorură de calciu.

Contăm, ca de fiecare dată, pe sprijinul cetățenilor în respectarea parcării regulamentare a autovehiculelor pe căile rutiere, astfel încât să nu blocheze trecerea utilajelor de deszăpezire.

Facem un apel și la spiritul civic al piteștenilor, la implicarea fiecăruia dintre noi, cetățenii acestui oraș, în așa fel încât spațiul din preajma locuințelor și a scărilor de bloc să fie curățat și întreținut corespunzător, în această perioadă existând un risc crescut de accidentări din cauza înghețului.

Reamintim că, prin HCL nr. 197/2017 (anexa), persoanele fizice și persoanele juridice, precum și instituțiile publice au obligația să degajeze zăpada și gheața în perioada de iarnă, pe întreaga lungime a trotuarului aferent spațiului utilizat, pentru a permite o circulație normală a pietonilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here