Primăria Piteşti renunţă la parcarea supraterană de la Spitalul de Pediatrie

0
627

Primăria Piteşti renunţă la construirea parcării supraterane de la Spitalul de Pediatrie. Motivele sunt multe: costuri prea mari, locuri prea puţine, litigiu cu un cetăţean împroprietărit de justiţie fix în actuala parcare.

Potrivit primarului Ionică, o construcţie în aceste condiţii nu rentează iar investiţia, din bani publici, nu se justifică. “Nu vom scoate decât vreo 20 de locuri în plus, iar costurile s-ar duce undeva spre 78 de miliarde de lei vechi. O construcţie cu subsol nu se poate face, din cauză că devierea reţelelor de sub parcare ar costa imens. Ar fi rămas varianta supraterană, dar dacă scădem terenul necesar pentru rampele de acces, care trebuie să îndeplinească anuimite condiţii tehnice, se restrânge suprafaţa pentru parcarea efectivă şi nu am avea în plus decât maximum 20 de locuri”.

Unul dintre motivele pentru care Primăria Piteşti nu are la dispoziţie, din întreaga parcare din faţa Spitalului de Pediatrie decât 1800 de metri pătraţi, este faptul că justiţia a decis repunerea în posesie a unui cetăţean din Piteşti pe restul suprafaţei. La solicitările municipalităţii de a ajunge la o înţelegere pentru o eventuală vânzare a terenului, acesta a răspuns cu o nouă chemare în judecată, pentru a-şi mări şi mai mult proprietatea. Evident, din actuala proprietate a Primăriei.

Primăria Piteşti continuă însă demersurile pentru parcările supraterane de la Şcoala 14 din Nord şi cea de la Complexul Craiovei. Acestea ar urma să fie dotate cu balustrade de siguranţă, camere de supraveghere şi iluminat public, astfel încât maişinile parcate să fie în siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here