Primăria comunei Bârla anunț de interes public: Măsuri impuse de legislația în vigoare pentru combaterea ambroziei

AMBROZIA (denumirea științifică „Ambrosia artemisiifolia“) este cunoscută ca fiind o buruiană periculoasă pentru sănătatea omului, provocând alergii şi stări febrile puternice în perioada înfloririi.

Primăria comunei Bârla informează cetățenii cu privire la prevederile Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit căreia proprietarii sau deţinățorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații şi ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia, denumită științific „Ambrosia artemisiifolia”, pentru evitarea instalării și a răspândirii vegetației adventive invazive și pentru eliminarea ei, în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până 𝐥𝐚 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟑𝟎 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 a fiecărui an.

Nerespectarea obligațiilor constituind contravenție, care se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 5.000 de lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 10.000 de lei la 20.000 de lei, pentru persoanele juridice.

Pentru informații suplimentare, vă recomandăm să contactați Direcția pentru Agricultură Județeană Argeș, la telefon 0348.405.032.

Pentru recunoaşterea acestei plante, puteţi consulta site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (www.madr.ro), al Ministerului Mediului (www.mmediu.ro), precum şi al Ministerului Sănătăţii (www.ms.ro).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.