Primar Gentea: Sărbătoarea Sânzienelor este un bun prilej pentru a ne îmbrăca din nou costumul tradițional

În Piața Primăriei Pitești s-a sărbătorit cea de-a 10-a ediție a Zilei Universale a Iei, celebrată odată cu sărbătoarea creștină a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și cea străveche a Sânzienelor sau a Drăgaicei. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești și cu Muzeul Golești.

Sărbătoarea Sânzienelor este un bun prilej pentru a ne îmbrăca din nou costumul tradițional, din care ia este parte componentă! Atunci când este purtată cunoscându-i-se istoria, valoarea și simbolurile, ia vorbește despre cine suntem noi ca popor, ne întărește identitatea în fața altor culturi și ne leagă, ca un fir roșu, trecutul de viitor!

Mă bucur să văd doamne și domnișoare purtând cămașa tradițională și susțin că educația înseamnă, pe lângă performanță intelectuală, și respectul pentru identitate și unicitate!

Vă doresc să vă bucurați de cele două sărbători – cea creștină, Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul – și cea străveche – Sânzienele sau Drăgaica!”, transmite primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here