Primar Cristian Gentea: Piteștiul este în scenariul verde, deci școlile se deschid luni în formă fizică. Primarul Cristian Gentea a declarat azi, într-o intervenție în direct la Digi 24, că, potrivit datelor comunicate oficial de DSP Argeș, incidența îmbolnăvirilor în Pitești este de 0,67 la mia de locuitori deci orașul se situază în scenariul verde și, luni dimineață, toți elevii vor merge fizic la școală.

“La nivelul municipiului Pitești vestea a fost primită cu bucurie, mai ales că ieri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis prelungirea măsurilor restrictive pentru încă 30 de zile la nivelul județului Argeș. Deci măcar prin prisma școlilor ne simțim un pic mai aproape de normalitate!” a declarat primarul Gentea.

Acesta a mai spus că în oraș există 47 de unități de învățământ, 2000 de cadre didactice și peste 32.000 de elevi și copii de vârstă preșcolară dar totul este pus la punct pentru ca școala să se redeschidă în condiții bune. Au fost puse la punct detaliile legate de transport, au fost create circuite speciale pentru asigurarea normelor legate de prevenirea îmbolnăvirii și au fost asigurate materialele dezinfectante necesare, iar cadrele didactice au suficientă experiență și cred că vor face față cerințelor redeschiderii școlilor. Mai ales că, în Pitești, creșele si-au reluat activitatea încă din 10 ianuarie și nu au apărut nici un de probleme.

“Noi avem o relație foarte bună cu DSP, cred că azi am vorbit de 3-4 ori cu doamna directoare, dânșii au un plan bine pus la punct, și împreună așteptăm ordinul comun al celor două ministere, al Educației și Sănătății, pe care suntem gata să îl implementăm” a mai spus Cristian Gentea.

Primarul Gentea a adus în atenție și responsabilitatea părinților în această situație, pentru că personalul medical de la nivel școlar este insuficient. Aceștia ar trebui să realizeze un prim triaj și să nu trimită copiii la școală dacă au simptome de îmbolnăvire.

Comments

comments