Prima vaccinare împotriva COVID-19 în cabinetul unui medic de familie a avut loc în Timișoara

De Ziua Mondială a Sănătății, 50 de medici de familie din județul Timiș au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienții înscriși pe liste. Sabina Macovei, în vârstă de 52 de ani, a fost prima persoană vaccinată în cabinetul unui medic de familie. Ea s-a înscris la vaccinare pentru că vrea „să se termine pandemia și restricțiile iar copiii să se întoarcă la școală”. Și pentru că are încredere în doctorul ei de familie, medicul Mihai Iacob.

”Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilități indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care își exprimă dorința în acest sens”, transmite Ministerul Sănătății.

Proiectul pilot este realizat de Ministerul Sănătații în colaborare cu Asociația Timiș de Medicină de Familie, Primăria Municipiului Timișoara, cu susținerea DSP Timiș, a Colegiului Medicilor Timiș și CNCAV. (sursa foto: Instituția Prefectului Județul Timiș)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here