Prima țară din UE renunță la toate restricțiile împotriva COVID la 1 februarie!

Prima țară din UE renunță la toate restricțiile împotriva COVID la 1 februarie! Danemarca urmează să ridice toate restricțiile rămase legate de COVID-19, având un număr de internări și decese stabil și o rată mare de vaccinare.

„În seara asta putem găsi din nou zâmbetul. Avem vești incredibil de bune, acum putem elimina ultimele restricții de coronavirus din Danemarca”, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen într-o conferință de presă, în urma recomandărilor Comisiei pentru Epidemie și cu sprijinul tuturor principalelor partide politice. Autoritățile vor renunța la ultimele restricții începând cu 1 februarie.

Anunțul vine chiar în momentul în care o nouă subvariantă a Omicron, BA.2, își câștigă locul în Danemarca și crește numărul de infecții, cu 46.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate miercuri.

„În ultimele săptămâni s-au înregistrat rate de infectare foarte mari, de fapt cele mai mari din întreaga pandemie”, a spus Frederiksen. „Prin urmare, poate părea ciudat și paradoxal că acum suntem gata să renunțăm la restricții”.

Ministrul Sănătății, Magnus Heunicke, a adăugat: „Situația din Danemarca este că avem această ”decuplare” între infecții și pacienții de terapie intensivă și se datorează în principal devotamentului mare al danezilor față de vaccinare. Acesta este motivul pentru care acest lucru este sigur și corect de făcut acum”.

Aproximativ 82% din populația Danemarcei este complet vaccinată cu cel puțin două doze, dintre care 50% au primit și doza booster, potrivit Autorității daneze pentru sănătate și medicamente, scrie Politico.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here