Prima reuniune în România a Comitetului de Legatură al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). La invitaţia şi în organizarea Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România – ACAROM, reprezentanţii industriei auto din ţările UE s-au reunit la Bucureşti, astăzi, 26 septembrie 2019.

Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile – ACEA reprezinta cei 15 constructori de automobile, camioane si autobuze care produc in Europa, ACAROM fiind din 2006 membru asociat al ACEA, reprezentand interesele industriei auto din Romania la nivel european.

Comitetul de Legatura ACEA include reprezentantii asociatiilor industriei auto din tarile membre UE si reprezinta puntea de dialog intre constructorii de automobile si autoritatile din tarile europene, prin care industria auto, prezinta, analizeaza si propune solutii pentru dezvoltarea acestui sector, extrem de important pentru economia europeana.

In reuniuna trimestriala desfasurata pentru prima oara in Romania, prezidata de Erik Jonnaert – Secretar General ACEA, reprezentantii asociatiilor nationale au reiterat importanta sectorului auto la nivel national si european, rolul pe care acest sector il are pentru investitiile in cercetare si in formarea resursei umane, in dezvoltarea mobilitatii cetatenilor UE, contribuind activ la dezvoltarea economiilor nationale.

Totodata au fost evidentiate provocarile cu care se confrunta industria auto precum: Brexit, reglementarile din ce in ce mai dure cu privire la emisiile de CO2, taxarea vehiculelor, dezvoltarea solutiilor de mobilitate alternativa si a infrastructurii necesare, teme care impacteaza si sectorul auto din Romania.

ACAROM, asociatie nationala reprezentativa a subliniat importanta deosebita a sectorului auto din Romania, peste 14% din PIB si mai mult de 26% din exporturile nationale, implicandu-se activ in aceste subiecte si avand un dialog permanent si eficient cu autoritatile nationale pentru dezvoltarea durabila a industriei auto din Romania.

Cu ocazia reuniunii de la Bucuresti a fost prezentat reprezentantilor Comitetului de Legatura, domnul Eric Mark Huitema, noul Director General al ACEA. Referindu-se la colaborarea dintre ACAROM si ACEA acesta a declarat: «Multumim ACAROM pentru excelenta colaborare avuta pana in prezent si contam in continuare pe implicarea activa a dumneavoastra in sustinerea sectorului auto, atat la nivel national cat si alaturi de ACEA la nivel european».

Despre ACAROM
Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania aduna in randurile sale peste 160 de companii din sectorul auto si conexe acestuia, de peste 20 de ani fiind asociatia reprezentativa a sectorului auto national. Printre companiile membre se numara: DACIA, FORD, furnizori de talie mondiala pentru constructorii de vehicule precum Continental, Siemens, Delphi, Draexlmaier, dar si companii romanesti de traditie gen ELBA, FERMIT, ELECTROARGES, SINTEROM, GIC, etc. De asemenea, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Pitesti si Universitatea Galati, alaturi de Renault Technologie Romania se numara printre membri ACAROM. www.acarom.ro

Industria auto din Romania aduna peste 600 de companii cu mai mult de 230.000 de angajati directi, generand o cifra de afaceri de 28 miliarde Euro , 14% din PIB si 26% din exporturile nationale.

Comments

comments