Prezentatoarea TV Emma Zeicescu, acum la TVR, şi fostul ei iubit, Claudiu Popa, de la Realitatea TV, au fost puşi sub învinuire de procurorii DIICOT pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului. După ce miercuri acest lucru a apărut în presă pe surse, azi DIICOT – Structura Centrală a transmis un comunicat oficial.

Cei doi au fost prinşi cu cannabis asupra lor în vară, în timpul unui festival de muzică. La momentul în care s-a făcut publică această informaţie, Claudiu Popa a negat acuzaţiile care i-au fost aduse lui şi fostei iubite.

„€Declar acum că nu posed, nu comercializez, nu trafichez, nu cumpăr şi nu vând, nu consum substanţe interzise de lege. Avocatul meu, la începutul acestei săptămâni, a început demersul cu privire la orice fel de tentativă de a fi calomniat sau imaginea mea să fie denigrată. Asta s-a întâmplat tot luni, din partea avocatului meu. Declar acum că nu aş accepta nicio clipă ca instituţia la care lucrez să fie târâtă în mizerie şi nici familia mea” spunea la vremea respectivă jurnalistul.

Din câte se pare, cei doi au fost au fost prinşi cu două ţigări cu cannabis pe 11 august, la Festivalul Summer Well din localitatea ilfoveană Buftea, a doua zi după protestul Diasporei din Piaţa Victoriei. Forţele de ordine l-au legitimat pe Claudiu Popa şi asupra sa au fost găsite două ţigări care conţineau resturi vegetale, confecţionate artizanal, cu miros înţepător. Împreună cu el era şi Emma Zeicescu. Oamenii legii au scris cele constatate într-un proces-verbal şi au sigilat cele două ţigări, care s-au dovedit a fi, în urma analizelor, amestec de tututn cu canabis. Dosarul a ajuns la Serviciul pentru Combaterea Crimei Organizate Ilfov, iar apoi la procurorii DIICOT.

Instituţia în cauză anunţa, pe 14 septembrie, după ce informaţiile aau ajuns publice, că la data de 21.08.2018 a fost înregistrat un dosar penal in rem în care erau cercetaţi cei doi.

În România, deţinerea şi consumul de cannabis sunt interzise. Potrivit articolului 4 din Legea 143/2000, cei doi riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă, pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Comments

comments