Prevenirea cancerului de col uterin, tema seminarului organizat de OAMGMAMR Argeş la Mioveni. Marţi, 27 noiembrie, conducerea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Argeş, a organizat, la Centrul Cultural Mioveni, o sesiune de instruire şi comunicări ştiinţifice în scopul prevenirii cancerului de col uterin, la care au participat peste 200 de asistenți medicali.

Evenimentul face parte din campania „€Un test salvează o viaţă”, iniţiată, la începutul acestui an, de OAMGMAMR Argeş, din dorinţa de a răsturna statisticile potrivit cărora România se află pe primul loc în Europa la numărul deceselor cauzate de cancerul de col uterin.

Conducerea primăriei Mioveni și cea a Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mioveni au felicitat asistenții medicali pentru implicare și participare la educația pentru sănătate a populației, asigurându-i de susținere în realizarea acestui demers, sănătatea comunității reprezentând o prioritate a administrației locale.

Comments

comments