Prețurile la benzină și motorină cresc din nou! Este posibil să depășească valoarea de 7 lei pe litru. Cotaţiile la benzină şi motorină au crescut 6% în doar o lună. În ultima lună, aproape că nu a fost zi în care preţurile să NU crească la pompă.

Un plin de 50 de litri costa, potrivit calculelor, cu mai bine de 10 lei în plus. Petroliştii estimează însă că pretul ar putea depăși 7 lei pe un litru de combustibil superior.

Cel mai ieftin litru de benzină în Capitală este de 5 lei şi 20 de bani, la o staţie peco de pe Şoseaua Alexandriei. La polul opus, cel mai scump litru de benzină se vinde cu 5 lei şi 57 de bani.

Şi motorina este mai scumpă. Acum un an, litrul se vindea cu 5 lei şi 10 bani. Astăzi, depăşeşte 5 lei şi 30 de bani. Asta înseamnă că pentru un plin scoatem din portofele mai mult cu peste zece lei. Iar şoferii sunt primii care resimt majorările.

Un motiv pentru majorarea cotaţiilor carburanţilor ţine de evoluţia barilului de petrol, care a depăşit 285 de lei, cea mai mare valoare de la izbucnirea pandemiei. Creşterea uriaşă vine după ce Arabia Saudită a anunţat că o instalaţie petrolieră a fost atacată cu drone și rachete de rebelii Houthi din Yemen.

Între ţările UE, România are cea mai ieftină motorină după Bulgaria, unde un litru se vinde cu 4 lei şi 71 de bani şi după Cehia. Când vine vorba de benzină, stăm şi mai bine. Mai ieftin ca noi, vând doar bulgarii: cu 4 lei şi 73 de bani litrul.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI