Camera de Comerţ şi Industrie Argeş a primit azi vizita preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, şi a secretarului general al instituţiei, Traian Caramanian.

Gazde şi moderatori, atât ai discuţiilor cu oamenii de afaceri cât şi cu presa argeşeană, au fost preşedintele CCI Argeş, George Caval, şi directorul general, Simion Zamfir. La întâlnire a participat şi Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Vizita face parte dintr-un turneu naţional pe care preşedintele şi secretarul general al instituţiei au decis să îl facă la toate Camerele judeţene, fiind programată de precedentul preşedinte al cei argeşene, Vernel Crăciunescu. Însă, Conducerea Camarei de Comerţ şi Industrie a României a salutat alegerea în această funcţie a lui George Caval, considerând că este o alegere foarte bună. “Deşi a trecut o perioadă foarte scurtă de când a preluat funcţia, chiar am simţit câteva acţiuni foarte bune, plecate de aici, şi o să punem şi noi umărul la instalarea sa cât mai solidă în fruntea Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş. Ne-am întâlnit azi şi cu ceilalţi parteneri din aria asta, respectiv Asociaţia Oamenilor de Afaceri şi considerăm că există un dialog între oamenii de afaceri din judeţ” a declarat Traian Caramanian.

Primele acţiuni realizate în comun, între Camera judeţeană şi cea naţională, nu se vor lăsa mult aşteptate, dimpotrivă. Două dintre ele se vor desfăşura chiar în următoarea lună. Prima este organizarea  unui târg de utilaje agricole, între 15 şi 18 octombrie, pe platforma din faţa Jupiter City,  cu sprijinul CCI a României la care sunt invitaţi să participe atât agricultorii cât şi oamenii de afaceri din întreg judeţul.

Pe plan internaţional, conducerea Camerei Internaţionale lansează colaborarea cu mediul de afaceri argeşean cu o invitaţie de dezvoltare de afacereri în industria componentelor auto. “Am cerut ajutorul CCI Argeş pentru misiunea economică pe care o pregătim pentru sfârşitul lunii noiembrie în Maroc. Vrem să ne ducem acolo cu industria orizontală din domeniul auto. Adică să încercăm, dacă Renault tot a hotărât să facă fabrică şi în Maroc, să ducem şi industria orizontală de la noi. Să “implantăm” acolo oamenii de afaceri din industria orizontală de la noi care lucrează acum pentru Dacia, să încercăm să îi ajutăm să se dezvolte şi acolo!” a explicat şi Mihai Daraban, preşedintele CCI România.    

Comments

comments