Marţi, 14 octombrie, 40 de profesori din Republica Moldova, în frunte cu doi preoţi, au vizitat Curtea de Argeş. Cel care a fost organizator şi ghid pentru delegaţia din Basarabia a fost preşedintele PMP Argeş, Cătălin Bulf. A fost vizitată Mânăstirea Curtea de Argeş şi Biserica Domnească, două edificii reperezentative nu doar pentru Argeş, ci şi pentru România, lucru subliniat şi de profesorii moldoveni. Ca o coincidenţă, profesorii basarabeni predau la liceul “Meşterul Manole” din localitatea Sălcuţa, raionul Căuşeni.

Un moment emoţionant s-a petrecut în interiorul Mânăstirii din Curtea de Argeş, unde profesorii au cerut voie să cânte o rugăciune intitulată “Ana”.

După vizită, delegaţia din Moldova a mers la un restaurant din Piteşti, unde cadrele didactice au degustat numai produse tradiţionale româneşti. Impresionaţi de gestul liderului PMP de la Argeş, profesorii l-au invitat pe Bulf să facă o vizită în Republica Moldova. Acesta a acceptat şi a promis că, odată cu vizita, va face şi o donaţie de câteva sute de cărţi către liceul “Meşterul Manole”.

Comments

comments