Preşedintele PMP Argeş, ghid pentru 40 de profesori din Basarabia. Dascălii de peste Prut au vizitat oraşul Basarabilor

4,666 views

Marţi, 14 octombrie, 40 de profesori din Republica Moldova, în frunte cu doi preoţi, au vizitat Curtea de Argeş. Cel care a fost organizator şi ghid pentru delegaţia din Basarabia a fost preşedintele PMP Argeş, Cătălin Bulf. A fost vizitată Mânăstirea Curtea de Argeş şi Biserica Domnească, două edificii reperezentative nu doar pentru Argeş, ci şi pentru România, lucru subliniat şi de profesorii moldoveni. Ca o coincidenţă, profesorii basarabeni predau la liceul “Meşterul Manole” din localitatea Sălcuţa, raionul Căuşeni.

Un moment emoţionant s-a petrecut în interiorul Mânăstirii din Curtea de Argeş, unde profesorii au cerut voie să cânte o rugăciune intitulată “Ana”.

După vizită, delegaţia din Moldova a mers la un restaurant din Piteşti, unde cadrele didactice au degustat numai produse tradiţionale româneşti. Impresionaţi de gestul liderului PMP de la Argeş, profesorii l-au invitat pe Bulf să facă o vizită în Republica Moldova. Acesta a acceptat şi a promis că, odată cu vizita, va face şi o donaţie de câteva sute de cărţi către liceul “Meşterul Manole”.

Comments

comments