Președintele Klaus Iohannis: România sprijină „pe deplin” integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană

Președintele Klaus Iohannis: România sprijină „pe deplin” integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană. „România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum și a Republicii Moldova și a Georgiei, în Uniunea Europeană. Locul acestor parteneri ai UE este în cadrul familiei europene, iar România va face tot posibilul pentru ca acest lucru să devină realitate”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, marţi dimineață, într-un mesaj transmis pe Twitter.

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut luni admiterea „imediată” a Ucrainei în Uniunea Europeană și a semnat documentul prin care solicită oficial admiterea Ucrainei în Uniunea Europeană. „Obiectivul nostru este să fim împreună cu europenii şi, cel mai important, să avem o poziţie egală. Sunt sigur că este corect, sunt sigur că este posibil”, a afirmat președintele Ucrainei.

În răspunsul Bruxellesului i s-a răspuns însă că procedurile de aderare nu se finalizează în scurt timp.

Mai multe țări euroepene au răspuns însă, încă de luni seară, că sunt de acord ca Ucrainei să i se acorde statutul de țară candidată şi au cerut statelor membre UE să deschidă negocierile de aderare. ”Noi, preşedinţii statelor membre UE: Republica Bulgaria, Republica Cehă, Republica Estonia, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polonia, Republica Slovacă şi Republica Slovenia credem cu tărie că Ucraina merită să primească imediat o perspectivă de aderare la UE”, se arată în scrisoarea publică semantă de președinții țărilor respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here