Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Marcel Ciolacu să formeze un nou guvern al României

Marcel Ciolacu a fost desemnat marţi premier al României, de președintele Klaus Iohannis, după ce Nicolae Ciucă a renunţat ieri la funcţie prin rotativa guvernamentală.

Cred că e potrivit să fac câteva remarci scurte. Coaliția de guvernare a decis acum un an și jumătate, la constituire, să funcționeze pe un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare. Acest model până acum a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa și în continuare. Am avut în prima parte ca prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă, care a condus un guvern format din miniștri desemnați de partidele care sunt în coaliție, care au fost în coaliție. 

România, în această perioadă, a trecut prin mai multe crize și datorită felului în care coaliția, Guvernul condus de domnul Ciucă au lucrat, România a trecut cu bine de criza energetică, de inflație, avem creștere economică și toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Nimic din aceste rezultate nu a venit de la sine.

Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate. Românilor li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize care s-au arătat deja la orizont atunci și au fost rezolvate.

În aceste condiții, după consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al Coaliției și să continue munca dedicată, serioasă, eficientă și eficate a Coaliției cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp.

Domnule prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea Guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului” a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă a anunțat, luni, că demisionează din funcția de prim-ministru al României, astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală.

Tot luni, președintele Iohanis l-a numit pe Cătălin Predoiu premier interimar și a convocat partidele politice la consultări.

Conform înțelegerii din coaliția de guvernare, președintele PSD, Marcel Ciolacu, va prelua funcția din fruntea Guvernului.

Prima ședință a Cabinetului Ciolacu ar putea avea loc în partea a doua a săptămânii după parcurgerea procedurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.