Preşedintele Iohannis, ironic la jurământul miniştrilor: Domnule Dragnea, aflarăm că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei!

0
673

Miercuri, 4 ianuarie, la Cotroceni a avut loc prima întâlnire publică între preşedintele României, Klaus Iohannis şi guvernul condus de Sorin Grindeanu. Preşedintele Iohannis a avut un ton aspru şi a cerut Guvernului „să livreze ceea ce a promis în campania electorală”. Spre finalul discursului, Iohannis i s-a adresat lui Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor pe un ton mai relaxat, chiar ironic: „Domnule preşedinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei!”.

„Am cerut Guvernului, care a fost învestit astăzi, să livreze ceea ce a promis în campania electorală. Este extrem de important ca, după ce acest Cabinet va creşte toate salariile, aşa cum s-a angajat, va scădea taxele şi impozitele, să avem totuşi o datorie publică rezonabilă, un deficit sub 3% şi creştere economică. Noul Guvern trebuie să păstreze clară și declarată orientarea euro-atlantică a României şi să întărească poziţia ţării noastre în cadrul NATO și UE. La fel ca foarte mulți cetăţeni, doresc ca cei care au majoritatea în Parlament şi conduc Executivul să facă tot ce se poate pentru a sprijini statul de drept şi o justiție independentă. Românii aşteaptă o guvernare responsabilă, care să-şi respecte promisiunile.
Domnule preşedinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei!”, a declarat preşedintele Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here