Preşedintele Emil Constantinescu, la Gala Aniversară “DAVILA 70”. Teatrul ”Alexandru Davila”€ Pitești împlineşte 70 de ani de activitate. Evenimentul va fi marcat azi, 1 februarie, de la ora 18:30, în Sala Mare.

Printre cei care vor fi prezenţi la această aniversare se numără şi Emil Constantinescu, președintele României în perioada 1996-2000, reprezentanți ai administrației locale și județene, ai societăților și instituțiilor culturale, ai Uniter si ai Conventiei Teatrale Europene etc.

Evenimentul va cuprinde momente coregrafice şi proiecție de filme documentare: „7 decenii de teatru la Pitești”, “Mărturii despre trecut”, ”Spectacole de ieri și de azi”, ”Opinii la aniversare”, ”In memoriam”, precum şi momente artistice (susținute de actorii Emil Boroghină și Vasile Pieca) şi recitaluri ale artiștilor Constantin Nica, Marius Bălan, Cristina Neacșu, Dorin Anastasiu şi Ileana Șipoteanu.

Accesul se face pe bază de invitații gratuite care se procură de la agenția teatrală.

Prin Decretul nr.1561/5.04.1949, conform art.2, art.73, Teatrul din Pitesti (care exista din 6 martie 1948 ca Teatru Muncitoresc) este socotit ca Teatru de Stat.
Din 1 februarie 1949, Ministerul Artelor și Informațiilor îl transformă în Teatru de Stat, prin care ,,Sediul permanent al nouui Teatru de Stat să fie în Pitești și să deservească județele Argeș, Muscel, Olt și Teleorman”.

Din anul 1949 s-a înființat și sectia de păpuși, iar din 22 ianuarie 1960 este înregistrat la Ministerul Învățământului și Culturii, în anexa C, sub numele de Teatrul de Stat ”Alexandru Davila” Pitesti, ca teatru dramatic, cu secțiile de estradă și păpuși.

Comments

comments