Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a participat luni, 4 iulie 2016, la București, la Palatul Parlamentului, la Forumul Administrației Publice.

Forumul este organizat de Guvernul  României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și se desfășoară pe perioada a două zile.

Scopul demersului este, pe de o parte, de a prezenta  prioritățile celei de-a doua etape a mandatului actualului Guvern în relația cu Administrația Publică Locală (APL) și, pe de altă parte, de a dezbate prioritățile și oportunitatea derulării de proiecte de investiții durabile în plan local.

Strategia de dezvoltare teritorială a României stabilește cadrul strategic de dezvoltare a teritoriului României pentru orizontul de timp 2035 necesar pentru sprijinirea și direcționarea procesului de dezvoltare teritorială la nivel național, cu scopul valorificării oportunităților și a nivelului de dezvoltare al fiecărui teritoriu, având o contribuție semnificativă la realizarea obiectivelor din programul de guvernare prin fundamentarea politicilor sectoriale și a programelor guvernamentale/operaționale.

Forumul este structurat pe discuții în plen dar și pe ateliere de lucru. În cadrul atelierelor vor fi dezbătute teme precum transparența și managementul funcției publice în administrația publică, dezvoltarea economică și a infrastructurii prin accesarea de fonduri structurale, Codul Administrativ și Codul de Procedură Administrativă, descentralizare și autonomie locală, prioritățile guvernamentale în domenii cheie afectând dezvoltarea durabilă a comunităților locale.

La eveniment participă președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș, viceprim-ministru Vasile Dâncu – ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, președinții structurilor asociative ale administrației publice locale —・Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România — ambasadori, reprezentanți ai mediului academic și ai organizațiilor non-guvernamentale, prefecți, primari ai comunelor, orașelor și municipiilor, președinți ai consiliilor județene.

Comments

comments