Denunţătorul lui Nicuşor Constantin, preşedintele CJ Constanţa, Marian Turbatu are 41 de ani şi este originar din Ştefăneşti. Turbatu a fost partener într-o asociaţie de avocaţi chiar cu actualul premier al României, Victor Ponta. „Am fost reţinut pe o ordonanţă abuzivă, pe nişte acuzaţii ale unui escroc, Turbatu Marian, care a înşelat Consiliul Judeţean Constanţa şi mi-a făcut plângeri“, a spus Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa, arestat săptămâna trecută. „Un turbat de la Argeş!”, a mai completat el. Trimiterea a fost una directă la unul dintre „băieţii deştepţi” din energia verde, investitor în eoliene, Marian Turbatu, care controlează mai multe firme de profil. Din câte se pare, plângerile repetate pe care acesta i le-a făcut preşedintelui CJ, pentru că nu ar fi respectat mai multe decizii judecătoreşti, privind eliberarea de autorizaţii pentru extinderea parcurilor eoliene, obţinute de Turbatu în favoarea firmelor sale, ar fi fost cauza pentru care Nicuşor Constantinescu este acum cercetat penal şi la un pas de închisoare. Originar din Argeş, mai precis din Ştefăneşti, Marian Turbatu este acum cetăţean german. Avocat de meserie, el a fost, bună perioadă de timp, asociat cu un consătean din Ştefăneşti, Marius Manolache, deputat de Mehedinţi, finul actualului premier al României, Victor Ponta. Marian Turbatu s-a născut, potrivit CV-ului său, în Ştefăneşti. În 1995 a renunţat la cetăţenia română, iar în prezent are cetăţenie germană şi apare domiciliat în Berlin. Oficial, controlează nu mai puţin de 15 firme. În anul 2004 a înfiinţat SC N.E.G. New Energy Grup SRL, care are ca domeniu de activitate producerea de energie electrică. Firma respectivă, ca şi grupul de firme din care face parte, Romwind – New Energy Grup – Energhii Alternative, era condusă de Marian Turbatu şi de fratele său, Richard, alături de doi germani, Ştefan Simon şi Teut Jan Hermann, cu care, actualmente, potrivit mai multor publicaţii constănţene, cei doi fraţi sunt în conflict!

Avocat în Germania, investitor în eoliene în România

În urmă cu câţiva ani, când Victor Viorel Ponta nu ajunsese nici şeful PSD şi nici premierul României, acesta s-a asociat într-o firmă de avocatură cu bunul său prieten Marius Manolache, care i-a devenit, între timp cumătru, pentru că premierul a fost cel care i-a pus cununiile pe cap. Actualmente deputat de Mehedinţi, Manolache este fost ofiţer ce cercetări penale, originar şi el din Ştefăneşti. De fapt, prin intermediul lui Manolache, Victor Ponta i-a cunoscut pe fraţii Turbatu. Richard Turbatu avea şi el un cabinet de avocatură, iar fratele său Marian a fost avocat înainte de plecarea din România. Aşa au pus cei patru bazele unei asociaţii de avocaţi şi au fondat societatea „Lex Euro Parteners”, formată din trei echipe: Echipa din România din care făceau parte Victor Viorel Ponta, Marius Manolache – ca membri fondatori – şi Ovidiu Mihai Pop, Andreea Giurcanu şi Eduard Constantin ca membri colaboratori. Echipa din România era condusă de Victor Ponta. Echipa din Germania era condusă de Richard Turbatu ca membru fondator, Marian Turbatu colaborator şi asociatul lui Richard, Andreas Jenge – colaborator. Echipa din Italia l-a avut ca avocat colaborator doar pe Lorenzo Santori.
Asociaţia „Lex Euro Partners” avea drept scop oferirea de consultanţă pentru corporaţii şi cetăţeni ale căror afaceri judiciare se desfăşoară pe teritoriul statelor comunitare. Marian Turbatu, denunţătorul preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, în exclusivitate pentru postul B1 TV, ce legături are cu premierul Victor Ponta. „Nu am avut nicio întâlnire oficială cu domnul Ponta. Colaborarea se ţinea la nivelul asociaţiei. Acum, dacă ne-om fi întâlnit, nu-mi aduc aminte. Eu personal nu am avut în mod direct cu domnul Ponta vreo legătură, am fost membru în acest cabinet în care eram mai mulţi şi pe partea română, şi pe partea germană. Fiecare se ocupa de sarcinile lui”, a mai precizat Turbatu pentru B1 TV.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI