Românii mănâncă aceleași alimente ca restul europenilor, însă de calitate mult mai proastă. Autorităţile române confirmă că suntem consumatori de mâna a doua, însă refuză să spună clar care sunt produsele de care trebuie să ne ferim.

Dupa luni întregi de analize, timp în care au fost verificate 29 de produse, de la carne până la ciocolată, Ministerul Agriculturii refuză să ofere date concrete. În schimb, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Marcel Bogdan Pandelică, a explicat, pentru Antena 3, că deși s-au constatat diferențe între produse, din perspectiva valorii energetice, acestea nu reprezintă un pericol pentru sănătatea populației.

Printre alimentele importate, la care s-au găsit diferenţe faţă de cele din restul Europei, se regăseşte parizerul de porc, cârnaţii pentru grătar, conserva de peşte, pateul, baconul cuburi, şunca de porc dar şi conserva de macrou. Acestea au mai multă grăsime decât aceleaşi produse din Germania, Belgia sau Olanda.

Cu toate acestea, România se mulţumeşte doar cu raportarea calităţii inferioare la Bruxelles.

Comments

comments