Preotul Brânzea a pierdut funcţia de preşedinte al Senatului UPIT. Locul său a fost ocupat de Mihaela Diaconu, prof. Univ. dr. la Ştiinţe Economice

Joi seară, într-o atmosferă destul de tensionată, au avut loc alegerile pentru postul de preşedinte al Senatului Universităţii din Piteşti. Brânzea a pierdut funcţia la un singur vot.

Candidaţi au fost preotul Nicolae Brânzea, ocupantul funcţiei în ultimii patru ani, şi prof. Univ. dr. Mihaela Diaconu, cadru didactic la Facultatea de Ştiinţe Economice a universităţii.
 
Majoritatea celor 65 de memebri ai Senatului cu drept de vot au considerat că cea mai potrivită pentru funcţie este doamna Mihaela Diaconu, astfel că au investit-o cu prerogativele de preşedinte pentru următorii patru ani. Deşi votul a fost unul destul de strâns, criteriul majorităţii simple, de jumătate plus 1 din numărul votanţilor, i-a fost favorabil doamnei profesor. Aceasta este considerată, în rândul colegilor, „o adevărată doamnă, o profesionistă deosebită, un om de bine, de calm şi linişte!” De la ea se aşteaptă acum să readucă universitatea într-o stare de competitivitate şi perfomanţă, cu linişte şi înţelegere.

Procesul alegerii noii conduceri a UPIT va continua şi cu etapa pentru desemnarea unui nou rector. Luni şi marţi vor avea loc înscrierile oficiale pentru această funcţie, iar evenimentul va avea loc pe 22 februarie. Deocamdată, singurul care şi-a manifestat oficial dorinţa de a intra în cursă este prof univ dr. Dumitru Chirleşan, fost prorector pentru relaţii internaţionale în mandatul rectorului Gheorghe Barbu. Există însă timp suficient, luni şi marţi, pentru ca şi alţii să îşi depună oficial candidatura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.