Din punct de vedere spiritual, sănătatea, potrivit multor Sfinți Părinți, face parte dintre lucrurile “de mijloc”, adică cele care în sine nu sunt nici bune, nici rele, ci, “după dispoziția celui care se folosește de ele, pot fi întrebuințate și spre bine, și spre rău” (Sfântul Ioan Casian).

Sănătatea fizică, este cea care corespunde stării originare și normale a naturii umane, cea a condiției sale paradiziace, și poate fi socotită, din această pricină, un bine în sine, arată Sfântul Maxim Mărturisitorul, însă, pe de altă parte, ea nu slujește la nimic omului și nu constituie pentru el un bun adevărat dacă nu este bine folosită, adică dacă nu este pusă în slujba binelui, prin împlinirea poruncilor lui Hristos și spre slava lui Dumnezeu.

În Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, din curtea Spitalului Municipal Curtea de Argeș, a fost oficiat, în această perioadă de urcuș duhovnicesc, Taina Sfântului Maslu, la care au participat credincioși, personalul medical, precum și suferinzii aflați la tratament.
S-a rostit un cuvânt în care s-a evidențiat folosul Tainei Sfântului Maslu, credincioșii fiind îndemnați să cerceteze pe semenii care se află în suferință, și mai ales pe cei care sunt singuri.

Ca de fiecare dată, preotul Matache Diodor, a mers în spital și a miruit pe cei care nu se pot deplasa, dar și personalul medical. (sursa: eparhiaargesului.ro)

Comments

comments

DISTRIBUIȚI