“Ora Pământului” a fost sărbătorită sâmbătă în comuna argeșeană Rătești unde a fost organizată o acțiune de împădurire a unei suprafețe de teren aflată pe raza satului Pătuleni.

Evenimentul este rezultatul unei bune colaborări între Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social Filantropic și de Misiune, Primăria comunei Rătești, Clubul Rotary Pitești și Ocolul Silvic Privat ,,Codrii Verzi”.

Au participat peste două sute de voluntari, veniți din mai multe județe ale țării, care au reușit să planteze astăzi 1500 de puieți. Între aceștia s-au aflat mai mulți preoți veniți din parohiile argeșene.

Prin această acțiune de voluntariat s-a urmărit reducerea efectelor defrișărilor masive, precum și coagularea eforturilor celor care sunt dispuși să lupte pentru protejarea naturii.

România se situează sub medie ca procent de suprafață împădurită, având doar 27,3% din suprafață acoperită de păduri, față de 32,4% media europeană. România este pe locul 10 în Europa în ceea ce privește suprafața de pădure raportată la numărul de locuitori – 0,30 ha/locuitor, primele poziții fiind ocupate de ţările nordice (Finlanda, Suedia şi Norvegia).

Comments

comments