Premiile pentru Excelență Academică în Străinătate, ediția a zecea. Argeșeanca Daniela Vintilă, nominalizată la categoria „Europa Post-universitar”. Originală din Curtea ce Argeș, Daniela Vintilă este unul din finaliștii pentru Premiile Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) pentru Excelență Academică în Străinătate, categoria ”cea mai bună carieră post – universitară în Europa. Daniela Vintilă și-a început studiile în Curtea de Argeș, la Colegiul Național Vlaicu Vodă, iar după absolvirea studiilor de licență în București, argeșeanca a continuat studiile de masterat și doctorat în Spania. În prezent, Daniela este cercetător postdoctoral în Belgia.

”Anul acesta mă număr printre finaliștii pentru Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate – Categoria cea mai bună carieră post-universitară în Europa. Daca doriți să mă sustineți în această competiție pentru premiul special bazat pe votul publicului, vă rog să dați Like/Share acestui link. Vă mulțumesc!”, precizează Daniela Vintilă.

După absolvirea studiilor de licenţă la Școala Națională de Studii Politice și Administrative în Bucureşti, Daniela a continuat masteratul și doctoratul în Spania, obținând titlul de Doctor în Drept şi Ştiinţe Politice la Universidad Autónoma de Madrid în 2015. În perioada 2014-2017 a participat în proiectul internațional PATHWAYS la Universitatea din Leicester (Marea Britanie), iar din 2017 este cercetător postdoctoral în cadrul proiectului MiTSoPro la Universitatea din Liege (Belgia). Este co-director al Grupului de migrație din cadrul European Consortium for Political Research, vice-președinte al Grupului de Uniunea Europeană din cadrul Asociației Internaționale de Știință Politică (IPSA), co-director al Grupului de cetățenie din cadrul IMISCOE și membru al Biroului Executiv al Asociației Belgiene de Știință Politică. A publicat cu edituri/reviste internaționale de prestigiu şi este membru fondator Migration News şi EU News, două pagini online de ştiri zilnice pe teme de relevanţă socială şi politică.

Gala LSRS este cel mai amplu eveniment din România, ce aduce împreună studenţii şi absolvenţii români din întreaga lume, cu scopul de a celebra şi încuraja rezultatele academice excepţionale ale acestora. De zece ani, prin Gala LSRS, Liga Studenţilor Români din Străinătate reuşeşte să ofere un spaţiu în care ideile şi reuşitele studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate să fie remarcate şi recunoscute la nivel naţional şi nu numai.

 

Comments

comments