Premierul Orban anunţă crearea unui fond de investiții, în valoare de 300 milioane de euro. Va fi listat la Bursă

Premierul Orban anunţă crearea unui fond de investiții, în valoare de 300 milioane de euro. Va fi listat la Bursă. Premierul Ludovic Orban a prezentat luni seară, la Digi24, setul de măsuri pregătite pentru relansarea economiei, afectată de criza Covid-19. El a vorbit și despre crearea unui fond de investiții, cu capital inițial de 300 de milioane de euro, pentru sprijinirea companiilor.

Ludovic Orban a amintit de programul IMM Invest, pentru sprijinirea companiilor mici și mijlocii, și a anunțat că se pregătește un program similar destinat marilor companii. De asemenea, el a vorbit despre un sistem de garantare a creditului comercial, dar și despre crearea unui fond de investiții, care să poată sprijini companiile.

„Avem în plan crearea unui fond de investiții cu capital inițial de 300 de milioane de euro, cu management independent, care va fi listat la Bursă”, a anunțat Orban.

Premierul a vorbit și despre sumele alocate recent în cadrul programului european de relansare economică, unde României i-au fost alocate 31 de miliarde de euro.

„Va trebui să pregătim măsurile pentru a obține aceste finanțări, să vedem pe ce putem folosi acești bani”, a arătat premierul, precizând că „principala direcție de cheltuire a banilor va fi în investiții: autostrăzi, energie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here