Premierul Ciucă anunță reducerea prețului la energie și la gaze și creșterea limitelor de consum

Premierul Ciucă anunță reducerea prețului la energie și la gaze și creșterea limitelor de consum. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va lua o serie de măsuri pentru facturi prin OUG. El a declarat că la consumatori se va percepe un preț de 0,68 bani/kw oră la factura de curent electric.

„Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei/kW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 kW la 500 kW pentru care se calculează acest preț. Practic reiese o compensare de 0,291 lei/kW, ceea ce va însemna că la consumatori se va percepe 0,68 bani/kW. De asemenea, pentru IMM-uri, pentru consumatorii mari, practic pentru consumatorii non-casnici va fi plafonat prețul la 1 leu/kW.

La gaz, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei/kW, iar limita de consum pentru cinci luni va crește de la 1.000 la 1.500 kW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33% la 40%, asigurându-se un preț de 0,221 lei/kW.

De asemenea, pentru IMM-uri, școli, spitale, biserici, industrie alimentară, se va asigura un preț de 0,37 lei/kW”, a anunțat, luni seara, premierul Nicolae Ciucă.

”Toate facturile emise greșit vor fi stornate. Deciziile de plafonare se aplică de la 1 februarie până la data de 31 martie. Nu există nicio problemă constituțională. (…) E o plafonare, nu se renunță la liberalizarea prețurilor. Impactul pentru cele două luni de zile va fi de aproximativ 3 miliarde de lei”, a mai spus premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here