Premierul Cîțu vrea să suspende autorizaţia de funcţionare a restaurantelor care au fost amendate în repetate rânduri

Premierul României, Florin Cîţu, a anunţat miercuri că vrea să suspende autorizaţia de funcţionare a restaurantelor şi localurilor care au fost amendate în repetate rânduri pentru încălcarea regulilor menite să limiteze răspândirea noului coronavirus.

„Am cerut ministrului de Interne să facă controale. S-au plătit amenzi. Din păcate, amenzile acelea de 6.000 de lei. Am cerut în Parlamentul României să facă un amendament la proiectul de lege ca să putem să suspendăm activitatea. Dacă ai fost amendat o dată şi următoarea săptămână ai fost prins din nou încălcând legislaţia, atunci ţi se suspendă timp de două săptămâni autorizația. Deocamdată, nu am găsit suport în Parlament la colegi, dar voi continua. Sunt ferm convins. Până acum nu i-am convins, dar se vor convinge că va creşte rata de cazuri pozitive”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Cîțu a transmis că depinde numai de noi să ținem sub control epidemia de COVID-19. „Am văzut în ultimul timp că oamenii s-au relaxat foarte mult şi nu este momentul. Văd oameni pe stradă fără mască. Trebuie să purtăm mască în continuare în spaţii publice. Este nevoie să facem acest lucru. Dacă nu vrem să avem alte condiţii excepţionate, depinde doar de noi.

Când am relaxat condiţiile şi a început şcoala şi s-au relaxat condiţiile pentru restaurante, am spus că depinde de noi să rămânem aici. Dacă nu respectăm regulile, dacă restaurantele nu respectă regulile, va trebui să revenim la situaţia de dinaninte”, a subliniat Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here