Premierul Florin Cîţu vine cu vești bune, vineri după-amiază. Şeful Executivului susţine că începând cu 1 iulie am putea scăpa de masca de protecţie. Cîţu vrea ca relaxarea să înceapă în iunie şi din iulie să ne întoarcem la normalitate, atunci când vom avea peste 10 milioane de persoane vaccinate.

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiţii, în două etape: 1 iunie şi apoi sfârşitul lui iulie, când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Să revenim la normal înseamnă să revenim la viaţa de dinainte, fără restricţii, fără măşti şi aşa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat, vineri, premierul Florin Cîţu.

Premierul a declarat că măsurile pe care le-a luat până acum au dat roade și situația epidemiologică s-a stabilizat, iar acum suntem pe un platou. Însă, ca să revenim la normalitate singura soluție e vaccinare, a precizat Florin Cîțu. „Dacă mergem să ne vaccinăm, vom putea să vorbim de 10 milioane de persoane vaccinate la sfârșitul lunii iulie și putem să vorbim de o redeschidere a economiei aproape în totalitate”, a spus premierul.

Florin Cîțu a declarat că numărul celor înscriși pe platforma de vaccinare este mic deocamdată. „Din păcate, numărul persoanelor înregistrate este doar 767.883 de persoane sau pe lista de așteptare, în platforma de programare. Dintre acestea, au fost notificate 442.000 de persoane și programate 64% dintre ele”, a mai spus Cîțu.

Comments

comments