Premierul Cîțu, contrazis de BOR. Credincioșii vor putea sta și în biserică la slujba de Înviere

Premierul Cîțu anunța că slujba de Înviere va fi oficiată în aer liber, iar credincioșii trebuie să păstreze distanța socială. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) îl contrazice, însă. Slujba va fi făcută în interior, dar în biserică va intra un număr limitat de credincioși.

”Slujba de Înviere are partea ei primă la care participă credincioșii în număr mai mare, care se desfășoară afară, după aceea, această majoritate a credincioșilor se retrage spre casă. Cei care vor rămâne, evident că vor putea rămâne atât în curtea bisericii, vor fi locuri foarte precis marcate, dar și în interior, unde clericii se vor retrage să slujească până la capăt Sfânta Liturghie. Vor putea pătrunde în interior doar un număr limitat de persoane, conform spațiului disponibil”, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, la Digi 24.

Bănescu spune că declarația premierului este „un reflex de a pune accentul pe manifestările în exterior”. „Oricum slujbele din perioada Sfintelor zile, mă refer la Săptămâna Sfintelor Patimiri, Deniile, la care mai participă lume mai multă, toate acestea se vor desfășura cu preponderență în exterior, sperând că și vremea va fi foarte bună”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.