Premieră medicală la Spitalul Județean de Urgență Pitești! Intervenție pentru bolnavii de cancer. La sfârșitul săptămânii trecute, în premieră pentru județul Argeș, la Spitalul Județean de Urgență Argeș s-a realizat o intervenție indicată pacienților oncologici pentru care alimentarea pe gura este dificilă sau imposibilă. Această metodă o înlocuiește pe cea chirurgicală și asigură hrănirea enterală de lungă durată a pacientului.

Reamintim că în luna decembrie 2019, Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti a achizitionat pentru Sectia Gastroenterologie o linie de endoscopie digestiva de inalta performanta. Pe 23 august 2020, in premiera medicala pentru judetul Arges, s-a montat gastrostoma percutana endoscopica, indicata pacientilor oncologici cu neoplasm in sfera ORL si tract digestiv superior pentru care alimentarea pe gura este dificila sau imposibila. Aceasta metoda este mai putin invaziva, inlocuieste metoda chirurgicala de montare si asigura hranirea enterala de lunga durata a pacientului.

Echipa care a efectuat aceasta interventie a fost formata din:
• Dr. Miulescu Ana-Maria- medic specialist gastroenterologie si endoscopie interventionala;
• Dr. Bidivenciu Daniel- medic specialist Chirurgie;
• Dr. Olariu Dan – medic specialist Chirurgie;
• Dr. Ciocanea Adrian- medic specialist Anestezie.

In acest mod, un numar mare de pacienti oncologici nu vor mai fi nevoiti sa plece in alte centre medicale pentru astfel de interventii. Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti va achizitiona, in luna septembrie, o noua linie de endoscopie digestiva diagnostica pentru Unitatea de Primiri Urgențe si un duodenoscop pentru Blocul Operator, in vederea realizarii altor premiere medicale pentru judetul Arges.

Comments

comments