Premieră la Teatrul Al. Davila. „Un domn bătrân cu aripi enorme”, spectacol  inedit cu păpuşi în mărime naturală. În zilele de 30 și 31 ianuarie 2021, orele 19.00,  Teatrul „Alexandru Davila” Pitești va avea prima premieră a anului 2021 cu spectacolul „Un domn bătrân cu aripi enorme”, regia artistică Cristina-Andreea Ion și Petru Stratulat.

Teatrul „Alexandru Davila” Pitești, Cristina-Andreea Ion și Petru Stratulat lansează un concept absolut inedit și original în peisajul teatral piteștean, un spectacol cu păpuşi în mărime naturală adresat în mod special publicului adult.

Cristina-Andreea Ion și Petru Stratulat au fondat Lightwave Theatre Company în 2013, singura companie de teatru independent din România specializată în spectacole cu păpuși în mărime naturală adresate publicului adult. Înainte de colaborarea cu Teatrul „Alexandru Davila”, cei de la Lightwave Theatre Company au dus producțiile lor pe scene atât din țară cât și din străinătate și au devenit faimoși în toată lumea prin momentele artistice televizate. În 2015 au participat la emisiunea „Românii au Talent”, unde actorul Constantin Cotimanis a oferit singurul Golden Buzz în calitate de jurist al emisiunii, iar în 2020 au ajuns la ”America’s Got Talent”, fiind selectați din peste 30.000 de aplicanți.

Noul concept artistic va putea fi savurat de publicul piteștean prin intermediul spectacolului “Un domn bătrân cu aripi enorme” regizat de Cristina-Andreea Ion și Petru Stratulat, la Teatrul „Alexandru Davila” Pitești.

Acest spectacol este creat cu scop cultural educativ, de a atrage noi publicuri către zona artelor din România şi să încurajeze tinerele generaţii de actori, regizori şi scenarişti de teatru.

Spectacolul este o adaptare după nuvela „Un domn foarte bătrân cu nişte aripi enorme” de Gabriel Garcia Marquez. Într-o noapte de vară, în timpul unei furtuni violente, în curtea unei case, la malul mării, a căzut un înger. Diferit de toţi îngerii, fără dinţi şi prea mult păr, cu aripile arse de fulgere, devine atracţia satului şi, totodată, povara familiei în curtea căreia s-a prăbuşit.

Liniştea satului este tulburată de frica sătenilor temători că acesta a venit să ia copilul îmbolnăvit de mirosul de crabi morţi ce a invadat gospodăria.

Spectacolul se concentrează pe încercările îngerului de a se reîntoarce în văzduh şi descrie în amănunt relaţia pe care acesta o leagă cu băieţelul familiei. Pelayo şi Elisenda hotărăsc soarta îngerului printr-o decizie surprinzătoare.

Din distribuție fac parte actori și actori mânuitori păpuși din cadrul Teatrului “Alexandru Davila” Piteşti: George Slătioreanu, Aura Floroiu, Andreea Botescu-Boţîrcă, Gabriel Gheorghe, Gabriela Roşu, Robert Tudor, Alina Diaconu, Mihai Savu, Olga Podaru, Cristina Muscalu.

Spectacolul are o durată de 70 de minute şi se adresează persoanelor cu vârsta de peste 14 ani. Biletele pot fi achiziționate online de pe www.mystage.ro şi de la Agenţia de bilete a teatrului “Alexandru Davila”.

Comments

comments