Premieră la Teatrul Al. Davila: spectacolul „PROȘTII SUB CLAR DE LUNĂ”

Teatrul „Alexandru Davila”, instituție publică finanțată de Consiliul Județean Argeș, începe stagiunea 2023-2024 cu o premieră, „Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, în regia lui Felix Alexa.

Iubitorii de teatru sunt întâmpinați, în debut de nouă stagiune, cu o comedie spumoasă, primul spectacol la Pitești al renumitului regizor Felix Alexa, realizator al conceptului acestei producții artistice, incluzând aici versiunea scenică, lighting design și ilustrația muzicală. Scenografia este semnată de Maria Miu, care nu se află la prima colaborare de gen cu instituția teatrală din Argeș.

Spectacolul este unul savuros, cu dese schimbări de situație, actorii teatrului „Alexandru Davila” din Pitești fiind aleși perfect pe tipologia personajelor lui Mazilu, jucând magistral rolurile până în cel mai mic detaliu interpretativ.

Indiscutabil, un plus valoare îl aduce Adrian Titieni, nume de referință al teatrului și cinematografiei românești, căruia în 2012 i s-a acordat Premiul Gopo pentru cel mai bun actor pentru interpretarea personajului Doctorul Crișan din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenții, fost rector al UNATC până în martie 2016.

Cele șapte personaje etalează în mod clar atitudini din sfera socialului prezent. Situațiile sunt exploatate în funcție de interesul de moment, corupția macină sistemul fiscal până într-acolo încât, pentru a ajunge la îndeplinirea unui obiectiv, se ajunge la șantaj. Pentru niciunul nu există un etalon al valorii, ci doar un comportament bazat pe modele luate din lumea prezentă, pur comercială, în care, fără riscul de a greși, putem spune că nu există valori.

În ideea de a fi ceea ce nu sunt, personajele își aplică, fiecare într-un stil propriu, o mască ce nu poate acoperi nicidecum caracterul infect și bazat pe interesul de moment al fiecăruia, indiferent de cadavrele pe care se calcă.

16-17 septembrie va fi weekendul premierei spectacolului „Proștii sub clar de lună”, o comedie de calitate prezentată de Teatrul „Alexandru Davila“ din Pitești atât sâmbătă, cât și duminică, de la ora 19.00.

Prețul biletului pentru premieră a rămas neschimbat, 30 RON, iar biletele pot fi cumpărate atât de la casa de bilete a teatrului cât și online, de pe MyStage, accesând linkul următor https://www.mystage.ro/spectacole/prostii-sub-clar-de-luna-4138?af=57.

Distribuția: GOGU – ADRIAN TITIENI, CLEMENTINA – RAMONA OLTEANU, ORTANSA – ADA DUMITRU, EMILIAN – GOGU PREDA, MAMA ORTANSEI – MIRELA POPESCU, TATĂL ORTANSEI – CĂTĂLIN MIREA, UN CHELNER – ADRIAN DUȚĂ
Regia artistică: Felix ALEXA
Versiunea scenică, lighting design, ilustrația muzicală – Felix ALEXA
Scenografia – Maria MIU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.