Premieră în România: Chiar dacă sunt zile libere, angajaţii unei primării din Argeş vor lucra, voluntar, pe 23 şi 24 ianuarie

Începând din 2017, 24 ianuarie, când se sărbătorește Unirea Principatelor Române, este zi liberă pentru toți românii. Guvernul a stabilit însă şi ca ziua de luni, 23 ianuarie, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, și ziua liberă de 24 ianuarie.

Cu toate acestea, salariaţii Primăriei Băbana, în frunte cu primarul Bebe Ivan, au căzut de acord să vină la muncă pe 23 şi 24 ianuarie. Motivul: “Pe 23 şi 24, adică luni şi marţi, sunt foarte mulţi cetăţeni liberi şi pot veni la primărie să-şi rezolve problemele. Pentru cei care lucrează de luni până vineri este greu să ajungă în cursul săptămânii, aşa că noi venim în întâmpinarea lor pe 23 şi 24 ianuarie”, ne-a declarat primarul Bebe Ivan.
Pe lângă faptul că renunţă la două zile din această minivacanţă, salariaţii din Primăria Băbana vor lucra voluntar pe 23 şi 24, ei nefiind pontaţi luni şi marţi.

images_ziar_2016_iulie_bebe-ivan768

Bebe Ivan, primarul comunei Băbana

Pentru ca să afle toată comuna, anunţul a fost postat şi pe site-ul primărie:

“ANUNT IMPORTANT:  In urma consultarii cu colegii mei, am stabilit sa lucram in zilele de 23 si 24 ianuarie 2017, deoarece multi cetateni vor veni la sediul primariei sa-si rezolve problemele legate de paza padurilor, plata impozitului si ridicarea subventiilor pentru caldura, deoarece mai sunt 53 persoane care nu si-au ridicat acest drept banesc! Fac precizarea ca nu toti angajatii vin la munca, ci numai cei care vor sa mai lucreze si voluntar!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here