Premieră. „Bărbați singuri”, One Man Show cu Ciprian Valea la Teatrul Davila. Sâmbătă, 6 Martie 2021, ora 19.00 în sala Studio ”Liviu Ciulei”, Teatrul ”Alexandru Davila” Pitești prezintă pentru iubitorii de teatru premiera ”Bărbați singuri”, un spectacol monodramă de Gheorghe Balint, după scriitorul Péter Esterházy.

Spectacolul ”Bărbați singuri” – One Man Show cu Ciprian Valea este o adaptare liberă după romanul ”O femeie” (”Egy no”, 1995), de Péter Esterházy.

Péter Esterházy (1950 – 2016, Budapesta) a fost un scriitor și publicist, personalitate centrală a literaturii maghiare a secolului XX, iar cărțile sale, considerate a fi o contribuție majoră la literatura postbelică, au fost traduse în douăzeci de limbi și au obținut un număr impresionant de premii.

“Bărbați singuri” este un spectacol despre viață, absență, mister, așteptare… Un text care spune lucrurilor pe nume, fără dulcegării sentimentale, fără false pudori când aduce în discuție avatarurile erotismului… Viața pe care o trăim e clădită pe multă nenorocire, răutate, boală, lucruri urâte, din care răsar lucruri frumoase… Personajul monodramei nu este un Don Juan. Este un bărbat care își caută jumătatea, sufletul pereche…

Mi-a plăcut foarte mult Esterházy, pentru curaj și sinceritate. Spune lucrurilor pe nume, la orice nivel. Cred că femeia este un abis, căruia nu îi vom da de capăt niciodată… Himera unei ființe pe care o aștepți să-ți umple singurătatea…” (Gheorghe Balint, regizor artistic)

Spectacolul are o durată de 60 de minute şi se adresează persoanelor cu vârsta de peste 16 ani. Biletele pot fi achiziționate online de pe www.mystage.ro şi de la Agenţia de bilete a teatrului “Alexandru Davila”.

Comments

comments