Miercuri, 11 octombrie 2017, prefecţii judeţelor au a avut videoconferinţă cu ministrul de Interne având ca temă pregătirea pentru sezonul rece 2017 -2018.

Alături de Carmen Dan au fost prezenţi în întâlnire noul ministrul al Transporturilor – Felix Stroe, ministrul Energiei – Toma Florin Petcu, directorul general al Companiei Naționale a Infrastructurii Rutiere – Ștefan Ioniță și directorul Administrației Naționale de Meteorologie – Florinela Georgescu.

Prefecţii au primit o serie de instrucţiuni:
・ să întreprindă acțiuni de identificare a bolnavilor de dializă și a femeilor însărcinate urmând, ca în caz de nevoie, să fie operativitate în sprijinirea lor
・ de a se asigura că există spații și sunt dotate corespunzător pentru persoanele fără adăpost
・ să se asigure că există o bună comunicare cu furnizorul de energie electrică pentru remedierea în timp util a problemelor apărute.

La nivelul județului Argeș stadiul pregătirii pentru sezonul rece se prezintă astfel:

DRUMURI LOCALE: 102 localități, 2.442 km drumuri locale (1.755 km drumuri în mediul rural și 687 km străzi)
– 9 localități – contracte încheiate pentru deszăpezirea drumurilor locale
-19 localități – în curs procedura de atribuire a serviciului de deszăpezire
-74 localități – deszăpezirea drumurilor locale se va face în regie proprie

Stocuri de materiale și utilaje pt. deszăpezire la nivelul autorităților locale:
– Sare în proporție de 30% din necesarul estimat, nisip în proporție de 40% din necesarul estimat; utilaje funcționale în proporție de 66% – proprii, 8% – închiriate, 26% în procedură de închiriere.

DRUMURI JUDEŢENE: 6 districte, 1.193 km drumuri județene

Stocuri de materiale și utilaje pt. deszăpezire:
-19 utilaje proprii și 109 utilaje ce vor fi închiriate, de tipul: multifuncționale Unimog, buldoexcavatoare, încărcătoare frontale, remorchere, autogredere, autofreze, tractoare cu lamă etc.
15 – 20 noiembrie 2017 se depun ofertele pentru închirierea celor 109 utilaje; 01.12.2017 dată estimată pentru încheierea contractelor.
-1000 t sare (31% din necesarul estimat de 3149 t), 1000 t nisip (5.8% din necesarul estimat de 17062 t), 10 t carburant (22 % din necesarul estimat de 45 t).
02.11.2017 – licitația pentru atribuire contracte sare
03.11.2017 –€・licitația pentru atribuire contracte nisip

DRUMURI NAŢIONALE: 11 baze de deszăpezire (10 districte), 483,4 km drumuri naționale

Stocuri de materiale și utilaje pt. deszăpezire:
– Utilaje: 98 utilaje total aprobate în planul de iarnă, din care 4 utilaje proprii și 94 utilaje care vor fi închiriate, în funcție de comenzi; de exemplu, pe baza unei comenzi, astăzi au fost trimise 2 utilaje la Piscu Negru; de luni, în baza altei comenzi, vor fi trimise, alte 6 utilaje: 2 la Podu Dâmboviței, 2 la Căpățâneni și 2 la Câmpulung;
– s-a încheiat contractul pentru deszăpezire pe drumurile naționale din județul Argeș cu Asocierea S.C. General Trust Argeș –・S.C. Alpenside S.R.L.
– 2683,7 t sare; stocul de carburant este asigurat pe bază de card de alimentare.
Prefectul va dispune:
– identificarea porțiunilor (tronsoanelor) de infrastructură rutieră județeană și națională, precum și de cale ferată vulnerabile la manifestarea fenomenelor meteo periculoase (căderi masive de zăpadă, viscol, îngheț), stabilirea din timp a variantelor alternative privind traficul rutier și feroviar în situația producerii unor blocaje determinate de viscole, înzăpeziri și asigurarea monitorizării permanente a evoluției situației din teritoriu;
– întocmirea situației persoanelor aflate în situație de risc din punct de vedere medical, cum ar fi pacienții care necesită dializă, gravidele în trimestrul final de sarcină etc.

Comments

comments