În perioada 10.12.2015 – 14.12.2015, o comisie constituită prin ordin al prefectului va verifica gradul de pregătire al autorităților administrației publice locale pentru perioada de iarnă 2015-2016, cu privire la asigurarea funcționării utilajelor de deszăpezire aflate în dotarea unitaților administrativ-teritoriale, la asigurarea carburantului necesar, dar și a stocurilor de material antiderapant.

Comisia este formată din reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Argeș, ai Consiliului Județean Argeș, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș.

Controalele se vor materializa prin întocmirea unui proces-verbal de constatare la nivelul autorității locale verificate, prin dispunerea măsurilor prevăzute de lege, potrivit competențelor, precum și prin elaborarea unui Raport care va fi prezentat Prefectului Județului Argeș.

De asemenea, prefectul Mihail Oprescu, împreună șeful ISU Argeș, col. Popa Ion au efectuat o vizită de lucru, conform Planului de măsuri pentru buna desfășurare a activităților specifice sezonului rece. Aceasta a constat în verificarea stadiului de pregătire al Districtului Pitești Nord (Secția Drumuri Naționale Argeș) și a Bazei Drăganu, respectiv verificarea stocurilor existente de sare și nisip, a utilajelor funcționale și a personalului implicat în monitorizarea și intervenția cu celeritate acolo unde situația o va impune, în cazul potențialelor dezastre ce se pot produce în sezonul rece.

Pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Argeș, la secțiunea Comitetului Județean pentru situații de urgență veți putea găsi toate datele cu privire la contractele de deszăpezire încheiate la nivelul județului Argeș.

Comments

comments