Prefectura și căldura. Radu Perianu zice… primarul din Pitești îl contrazice

Prezent la conferinţa de presă a PNL Argeş, prefectul Radu Perianu a propus câteva idei pentru ca piteştenii să treacă mai uşor peste scumpirile împovărătoare la gaze şi energie electrică printre care: montarea de repartitoare individuale la cei racordaţi la sistemul centralizat de căldură a oraşului, dar şi apometre pentru canalizare.

Cum face de fiecare data, primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a răspuns destul de prompt la doleanţele prefectului. Iată ce a declarat Gentea:

„Înțeleg că domnul prefect îmi transmite în conferința de presă, 3 întrebări/propuneri legate de Pitești. Sincer nu îl înțeleg! M-am lăudat de multe ori (culmea, a făcut-o și dânsul!) cu colaborarea foarte bună pe care o am cu un om deștept, prefectul Radu Perianu.

Probabil cu sarcină de la partid, în loc să ia legătura cu mine, așa cum o face mereu când are nevoie de sprijinul Primăriei Pitești (sau cum o fac eu când am nevoie de sprijinul Prefecturii Argeș!), acum apelează la presă. Și-a găsit omul!

Îi răspund punctual, deși s-ar putea să aibă probleme la partid, pentru că mi-a ridicat mingea la fileu!

  1. Reabilitarea Colegiului Național „Zinca Golescu”: s-a semnat contractul pe 22.12.2016, iar pe 01.01.2019 a încetat prin acordul părților cu lucrări executate în proporție de 11%.

Apoi, doi ani nu s-a mai făcut nimic! După o nouă licitație, pe 29.12.2020 (cine era primar?) s-a semnat noul contract. În urma intervențiilor mele repetate, tronsonul 1 a fost finalizat și dat în folosință pe 15.08.2022, iar pe 17 a fost predat amplasamentul pentru tronsonul 2. Termenul final, pentru toate cele 3 tronsoane, este 30.05.2024, iar graficul execuției fizice este pe site-ul Primăriei, la solicitarea domnului consilier local Răzvan Șerbănoiu.

  1. Apă Canal nu montează debitmetre de evacuare pe canalizare (nu apometre, domnule prefect!). Astfel de solicitări ar putea veni, contra cost, doar de la societăți mari la care apa rămâne în procesul de producție.

În schimb, Apă Canal, încă din 12.08.2016, când eu reprezentam Consiliul Local în AGA AC, a luat măsura suportării costului apometrului individual, distribuitorului (pe scara blocului și montarea lor începând cu 01.01.2017). De atunci până la 30.06.2022 a executat 2357 branșamente în condominiu. Credeam că măcar o parte dintre membri CA (!!!) l-au informat pe domnul prefect.

  1. Primăria Pitești acordă în acest an o subvenție de 32 de milioane lei, astfel că populația suportă doar 60% din costul gigacaloriei.

Legea spune clar că repartitoarele revin în sarcină asociației de proprietari și a consumatorului casnic. Pe site-ul ANRE este o listă întreagă de firme acreditate. Dar, pentru că municipalitatea știe foarte bine că iarna care vine va fi una foarte grea din acest punct de vedere, nu doar pentru cetățenii Piteștiului, ci pentru ai întregii Europe, îl rog pe domnul prefect să fie foarte atent, în perioada următoare, la eforturile pe care le facem pentru a atrage fonduri europene și în această direcție!”.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Cred că Periajul ar trebui sa și vada de șantierul lui de la Prefectura care merge că MELCUL…
    Se lucrează la acoperișul clădirii mici de la Prefectura de 2 luni jumătate și tot nu este terminat….de acoperișul Prefecturii nu mai spun că este decopertat de la începutul lui august și nu se mișcă Nic pe acolo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.