Guvernul i-a evaluat pe prefecții numiți de fostul premier Victor Ponta și anunță că, până la sfârșitul lunii februarie, un număr „semnificativ” dintre aceștia vor fi schimbaţi.

Încă de la începutul săptămânii, premierul Dacian Cioloş a anunţat că prefecţii care se vor implica în campanie vor fi demişi. Potrivit legii, prefecții sunt înalți funcționari publici. Deoarece timpul pe care îl are la dispoziţie Guvernul este prea scurt, nu se va putea face o procedură de angajare prin concurs, aşa că numirea noilor prefecţi noi se va face pe baza unei selecţii între înalţii reprezentanţi ai Guvernului sau persoanele care s-au remarcat printr-o activitate de gestiune a administraţiei publice şi care nu sunt implicaţi politic în perioada care va urma.

Conform unor surse guvernamentale, pe lista celor demişi se afla şi prefectul de Argeş, Mihai Oprescu. Omul care are cele mai mari şanse să îl înlocuiască pe prefectul Oprescu este Dan Ionescu, în prezent, secretar general al Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Varianta cu Dan Ionescu pare cea mai credibilă, pentru că acesta, pe lângă faptul că este înalt funcţionar public, este şi tehnocrat. Dan Ionescu a fost memebru PNL, însă pe 28 martie 2008 şi-a dat demisia, nemaifiind membrul niciunui partid politic, lucru care poate fi agreat de Guvernul tehnocrat condus de Cioloş. 

Contactat tefefonic, Dan Ionescu ne-a declarat: „Până acum nu am fost informat despre acest lucru, însă promit că o să mă interesez şi vă anunţ din timp. Însă, acum nu ştiu nimic”.

Comments

comments