Prefectul de Argeș, Cristian Soare: ”Intenționăm să introducem toate programările de la Serviciul de Înmatriculări și Permise în sistem on-line”

Instituția Prefectului – Județul Argeș a deschis o aplicație electronică de programare on-line pentru cetățenii care doresc să înmatriculeze vehicule la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, începând de luni, 13 februarie. Această măsură, alături de introducerea sistemului electronic de ordonare (atribuire bonuri de ordine) la ghișeele SPCRPCIV, vine în sprijinul cetățenilor în vederea reducerii timpilor de așteptare, evitării aglomerației și a formării de cozi la ghișee, în contextul eliminării timbrului de mediu, începând cu data de 1 februarie.

”Întrucat aplicatia a avut succes, inca de saptamana trecuta am extins-o de la un ghiseu cum era inital, la doua din cele trei, cate aveam pe zona de inmatriculari definitive. Această aplicație permite înscrierea a 54 persoane/ghișeu/zi, practic 108 persoane se pot programa online zilnic pentru înmatricularea definitivă, timpul alocat pentru fiecare dosar fiind optimizat la 7 minute.

Fiind extrem de solicitate, serviciile online ale acestei aplicații au fost extinse de saptamana trecuta si pentru programarea in zona de preschimbări permise, asa incat vom avea pentru on-line deschis un ghiseu din cele trei existente. Vor fi deservite, astfel, 75 de persoane pe zi cu un timp mediu de operare de 5 minute. Intentionam ca pe viitor sa introducem toate programarile de la Serviciul de Inmatriculari si Permise in sistem on-line, inclusiv programarea la examenul teoretic in vederea obtinerii permisului de conducere. Acesta din urma activitate o vom implementa in sistem on-line incepand din data de 20 martie”, a precizat prefectul județului Argeș, Cristian Soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here