Prefectul Cristian Soare a ştiut de descinderile de la Berevoeşti. AJPIS va controla felul cum s-au acordat ajutoarele sociale

În legătură cu situația apărută în comuna Berevoești, Instituția Prefectului Județul Argeș face următoarele precizări.

Conducerea Instituției Prefectului a fost informată, cu câteva zile înainte, de către BCCO, cu privire la iminența desfășurării unei acțiuni de amploare. În acest sens, s-a solicitat sprijinul unor instituții în domeniu, respectiv Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, Serviciul Județean de Ambulanță Argeș și Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

În urma desfășurării acțiunii, prefectul Cristian Soare a emis un ordin privind constituirea unei echipe de control formată din reprezentanți ai Corpului de control al prefectului și ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Argeș care vor verifica la sediul primariei comunei Berevoesti dacă suspecții de sechestrare de persoane din acest dosar beneficiau de ajutoare sociale, dacă aceștia erau îndreptățiți să primească astfel de beneficii sociale și dacă primarul comunei Berevoești, prin compartimentul de asistență socială, a respectat prevederile legale în domeniu, prin efectuarea de anchete sociale la domiciliul familiilor beneficiare.

Totodată, Corpul de control va demara o acțiune de informare-documentare pentru a afla dacă la nivelul autorității publice locale era cunoscută existența acestor persoane lipsite de libertate în mod ilegal.
Instituția Prefectului împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Argeș și Inspectoratul Județean de Jandarmi vor efectua în perioada imediat următoare acțiuni  de control pentru a verifica dacă există cazuri similare pe raza județului Argeș,  fiind vizate toate comunitățile de romi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here